Coronavirus: Danemarca relaxează o serie de restricţii

Coronavirus: Danemarca relaxează o serie de restricţii

Danemarca a relaxat duminică o serie de restricţii impuse împotriva coronavirusului, eliminând limita de capacitate pentru transportul public, precum şi obligaţia pentru elevi şi studenţi de a se testa de două ori pe săptămână, ce a fost înlocuită cu o recomandare, transmite DPA.

Accesul în spaţiile de cultură, aşa cum sunt teatrele şi cinematografele cu capacitatea mai mică de 500 de spectatori, precum şi muzeele, parcurile de distracţii şi parcurile zoologice, nu mai este condiţionat de prezentarea dovezii de vaccinare sau a unui test negativ.

De asemenea, nu mai este nevoie de prezentarea dovezii de vaccinare sau a unui test negativ pentru accesul în facilităţi sportive. Suporterii echipelor de fotbal care joacă în deplasare pot asista la meciuri de pe stadioane.

O altă serie de relaxări este anunţată pentru data de 1 septembrie. Conform autorităţilor daneze, de la începutul lunii viitoare vor fi ridicate restricţiile care au paralizat viaţa de noapte - alcoolul va putea fi vândut din nou pe timpul nopţii, iar cluburile şi discotecile se redeschid. Certificatele de vaccinare şi testele negative nu vor mai fi necesare pentru accesul în restaurante, la festivaluri sau în centre şi facilităţi de întreţinere corporală.

Începând de la 1 octombrie urmează să se renunţe complet la permisele sanitare.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu