Coronavirus: Danemarca suspendă strângerea de mână obligatorie din timpul ceremoniei de acordare a cetăţeniei

Coronavirus: Danemarca suspendă strângerea de mână obligatorie din timpul ceremoniei de acordare a cetăţeniei

Guvernul danez a anunţat joi că va suspenda strângerea de mână până acum obligatorie în timpul ceremoniei pentru acordarea de noi cetăţenii, din cauza pandemiei de coronavirus, informează dpa.

"Desigur, nu putem cere ca noii cetăţeni să dea mâna cu primarul atunci când autorităţile sanitare recomandă să nu dai mâna cu nimeni", a spus ministrul pentru imigraţie şi integrare danez Mattias Tesfaye.

"Nu putem să lăsăm miile de oameni care au aplicat pentru cetăţenie să aştepte la nesfârşit ca să devină cetăţeni. Ei au îndeplinit toate celelalte criterii. De aceea, vrem să suspendăm regula cu strânsul de mână" în timpul festivităţii de acordare a cetăţeniei, a explicat el.

Suspendarea strângerii de mână obligatorii era menţionată într-un proiect de lege asupra cetăţeniei. Guvernul danez a dat asigurări că va reintroduce strângerea de mână obligatorie - introdusă anul trecut - atunci când autorităţile sanitare îşi vor da acordul pentru aceasta.

Ministerul Imigraţiei şi Integrării a estimat la circa 2.700 numărul de viitori cetăţeni vizaţi de decizie.

În timpul ceremoniei - care are loc de obicei la municipalitatea unde locuiesc aceştia - noii cetăţeni danezi promit în scris că vor respecta legile Danemarcei, inclusiv Constituţia, şi valorile daneze. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro