Coronavirus: Danemarca va permite redeschiderea muzeelor, parcurilor de distracţie şi cinematografelor de la 8 iunie

Coronavirus: Danemarca va permite redeschiderea muzeelor, parcurilor de distracţie şi cinematografelor de la 8 iunie

Muzeele, parcurile de distracţie şi cinematografele vor putea să se redeschidă de la 8 iunie în Danemarca, a anunţat vineri guvernul, după ce a ajuns la un acord cu parlamentul asupra viitoarelor etape ale relaxării restricţiilor introduse pentru combaterea răspândirii pandemiei de COVID-19, relatează Reuters.

În a treia fază a planului de redeschidere, Danemarca va creşte de asemenea numărul maxim de persoane care se pot întâlni în public, la un total cuprins între 30 şi 50, de la limita de 10 persoane din prezent, conform executivului de la Copenhaga.

Mall-urile, liceele şi restaurantele se vor putea redeschide la 18 mai, a anunţat guvernul joi seară, în contextul în care intră în a doua fază a relaxării restricţiilor după ce s-a reuşit limitarea răspândirii virusului.

A treia fază de redeschidere se va aplica doar dacă numărul de infectări şi spitalizări "nu creşte mai mult decât se aşteaptă", se arată într-un comunicat al cabinetului premierului.

Cluburile de noapte, spaţiile pentru concerte şi sălile de fitness vor rămâne închise până la a patra fază de relaxare, care ar urma să intre în vigoare la începutul lunii august.

Danemarca a fost printre primele ţări care au restricţionat adunările publice şi au închis şcolile, restaurantele şi barurile, într-o serie de măsuri de izolare care a ajutat rapid la reducerea răspândirii virusului, ceea ce înseamnă că a fost de asemenea printre primele ţări europene care s-au redeschis.

Până acum, 10.083 de persoane au fost diagnosticate cu COVID-19 în Danemarca, ţară cu 5,8 milioane de persoane, şi 514 au murit din cauza acestei boli, conform datelor autorităţilor sanitare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...