Coronavirus: Danezii se pot întâlni în grupuri de cel mult 10 persoane, faţă de 50 de persoane până acum

Coronavirus: Danezii se pot întâlni în grupuri de cel mult 10 persoane, faţă de 50 de persoane până acum

Danezii se pot întâlni în locuri publice în grupuri de cel mult 10 persoane, faţă de 50 de persoane până acum, măsură menită să limiteze răspândirea COVID-19 în ţara nord-europeană, relatează luni thelocal.dk.

Această măsură, care va fi în vigoare pentru patru săptămâni, a fost anunţată vineri de premierul danez Mette Frederiksen.

Există însă o serie de excepţii privind aceste limite. Astfel, măsura nu se aplică în cazul ''deplasărilor normale către şi dinspre locul de muncă''.

De asemenea, activităţile pentru persoane cu vârste mai mici de 21 de ani care au loc sub auspiciile unei organizaţii sau asociaţii sunt în continuare exceptate de la noile reguli. Acest lucru înseamnă că cel mult 50 de persoane cu vârste sub 21 de ani se pot întâlni în continuare pentru activităţi sportive în echipă, precum fotbal şi handbal.

Sportul profesionist se supune în continuare unei reguli care limitează numărul de spectatori. În cazul meciurilor de fotbal, acest număr maxim este de 500 de spectatori, cu condiţia respectării regulilor de distanţare fizică.

Şcolile, liceele şi universităţile rămân deschise, dar orice activităţi care au un caracter eminamente social în spaţiu deschis trebuie să fie anulate. Sălile de fitness şi piscinele rămân deschise pentru toate persoanele, indiferent de vârstă, cu condiţia respectării măsurilor de distanţare fizică, dar activităţi precum Zumba, yoga sau lecţii de înot vor fi limitate la cel mult 10 persoane.

Muzeele şi grădinile zoologice rămân deschise, întrucât participarea unor vizitatori fără legătură între ei nu este tratată drept adunare. Grupurile de vizitatori nu pot depăşi 10 persoane.

Măştile faciale vor fi obligatorii în toate locurile publice începând din 29 octombrie, chiar dacă se aplică excepţii privind adunările.

Danemarca a înregistrat duminică un nou nivel record al cazurilor de COVID-19 în 24 de ore, cu 945 cazuri la 57.902 teste efectuate în intervalul menţionat. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi dezvăluiri despre Vlad Voiculescu, un personaj cu un CV controversat

2 ZVON O halcă din PSD se va desprinde din partid după 6 decembrie! Se vorbește despre 25 de senatori și deputaț…

3 „Pe ăsta l-am arestat eu!” / Berbeceanu, uluit după ce un fost şef al prostituatelor a ajuns consilier local PSD…

4 „În China sau în Singapore ar fi fost executat pe loc” / Romeo Dunca despre „moștenirea” lăsată de omul PSD

5 BREAKING Aproape un milion de euro ascunși în ligheane sau în pereți / „Noi fabrici de permise” descoperite de p…