Coronavirus: Doar 1,1% dintre danezi au anticorpi împotriva SARS-CoV-2 (studiu)

Coronavirus: Doar 1,1% dintre danezi au anticorpi împotriva SARS-CoV-2 (studiu)

Un studiu a arătat că doar 1,1% dintre danezi au intrat în contact cu noul coronavirus, ceea ce înseamnă că potenţialul unei reizbucniri a epidemiei există, a anunţat miercuri o agenţie asociată Ministerului Sănătăţii din această ţară, citată de AFP.

Studiul a fost publicat de SSI, o agenţie care depinde de Ministerul Sănătăţii din Danemarca şi care are rolul de a monitoriza maladiile epidemice. Publicarea studiului a avut loc în ziua în care parlamentarii danezi s-au pus de acord în ceea ce priveşte următoarea fază de ieşire a ţării din starea de izolare.

Din cei 2.500 de danezi aleşi la întâmplare pentru acest studiu, 1.701 au acceptat până în prezent să fie testaţi pentru a detecta prezenţa anticorpilor împotriva virusului SARS-CoV-2 ce cauzează maladia COVID-19, potrivit SSI.

Doar 12 dintre ei au fost testaţi pozitiv, ceea ce corespunde unei rate de infectare de 1,1%. Agenţia a subliniat că acestea sunt rezultate preliminare şi că mai mulţi factori tehnici nu îi permit să afirme că rezultatele pot fi generalizate la nivelul întregii populaţii daneze.

Mai mulţi experţi contactaţi de radioteleviziunea publică DR au declarat că rezultatele sunt îngrijorătoare şi arăta că Danemarca este vulnerabilă în faţa riscului de reizbucnire a epidemiei.

"La nivel colectiv, nu am dezvoltat rezistenţă, iar asta înseamnă că există un potenţial risc pentru o recrudescenţă a epidemiei", a declarat pentru DR profesorul Jens Lundgren, specialist în boli infecţioase la Rigshospitalet, unul dintre principalele spitale din Danemarca.

Bilanţul epidemiei era miercuri în Danemarca de 11.117 de cazuri confirmate şi 554 de decese.

Partidele reprezentate în Parlamentul danez s-au pus de acord miercuri asupra următoarei faze de redeschidere a ţării după perioada iniţială de izolare.

Pe 15 aprilie, Danemarca a început să îşi redeschidă creşele şi să reia cursurile pentru elevii primelor clase din şcolile primare, cu impunerea unor măsuri stricte de igienă şi de distanţare socială.

Liceele daneze s-au redeschis în această săptămână şi, ca o consecinţă a acordului obţinut miercuri în Parlament, muzeele, cinematografele şi grădinile zoologice, între altele, urmează să fie redeschise. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante