Coronavirus: Donald Trump prezintă condoleanţe rudelor celor 100.000 de morţi americani de COVID-19

Coronavirus: Donald Trump prezintă condoleanţe rudelor celor 100.000 de morţi americani de COVID-19

Preşedintele american Donald Trump a prezentat joi condoleanţe rudelor celor 100.000 de morţi din cauza pandemiei de coronavirus în SUA, după ce acest prag tragic fusese depăşit miercuri, potrivit AFP şi Reuters.

"Tocmai am atins un prag foarte trist cu numărul de morţi din cauza pandemiei de coronavirus ajungând la 100.000", a scris Donald Trump pe Twitter în cursul dimineţii.



Ţara cea mai îndoliată din lume, SUA au depăşit acest prag miercuri, puţin înainte de ora locală 18:00 (00:00 GMT joi), potrivit numărătorii efectuate de Universitatea Johns Hopkins.

"Tuturor familiilor şi prietenilor celor care au plecat vreau să le prezint sincerele mele condoleanţe şi dragostea mea pentru tot ceea ce aceste persoane admirabile au apărat şi reprezentat. Fie ca Dumnezeu să fie cu voi!",a adăugat el.

Donald Trump trimisese peste 40 de mesaje pe Twitter referitor la alte subiecte după depăşirea acestui prag, fără să facă aluzie la tragicul bilanţ, notează AFP.

SUA au depistat peste 1,7 milioane de cazuri de contaminare cu noul coronavirus. Numărul real al deceselor şi al contaminărilor este totuşi mult mai ridicat, conform experţilor.

Primul deces de COVID-19 în SUA a fost raportat la sfârşitul lunii februarie. De atunci, ţara a intrat într-o profundă criză economică, pe măsura ce bilanţul se agrava.

Peste 41 milioane de americani au intrat în şomaj în două luni, după instituirea măsurilor masive de izolare în ţară începând de la jumătatea lunii martie.

Donald Trump va candida pentru realegerea sa la 3 noiembrie împotriva democratului Joe Biden şi intenţiona până în martie să facă din economie unul din argumentele sale forte în campanie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...