Coronavirus: Donald Trump spune că a avut o discuţie telefonică 'foarte prietenoasă' cu rivalul politic Joe Biden

Preşedintele american Donald Trump a afirmat că a avut luni o discuţie telefonică "foarte prietenoasă" cu Joe Biden, după ce favoritul în alegerile primare democrate pentru desemnarea candidatului la prezidenţiale l-a sunat pentru a discuta despre felul în care administraţia gestionează criza legată de coronavirus, relatează Reuters.

Trump a precizat că discuţia lor a durat circa 15 minute.

"Am avut o discuţie minunată şi caldă", a spus Trump în conferinţa sa de presă obişnuită pentru informarea legată de pandemie.

"Mi-a spus punctul lui de vedere, am înţeles pe deplin asta şi am avut o conversaţie foarte prietenoasă", a adăugat liderul de la Casa Albă.

Biden "a transmis câteva sugestii pentru ce acţiuni ar putea face acum administraţia în combaterea pandemiei de coronavirus", a precizat într-un comunicat directorul adjunct de campanie al democratului, Kate Bedingfield, în legătură cu această neobişnuită discuţie directă între rivali pentru Casa Albă.

Ea a adăugat că a fost o "discuţie bună".

În interviuri şi apariţii de campanie, Biden a lansat aproape zilnic critici la adresa felului în care preşedintele gestionează criza legată de coronavirus.

Fostul vicepreşedinte a spus că Trump ar trebui să acţioneze mai rapid pentru a mobiliza resurse federale pentru a ajuta guvernatorii de state să răspundă la această boală respiratorie extrem de contagioasă, folosind inclusiv autoritatea prezidenţială pentru a impulsiona producţia internă de echipamente medicale de care este nevoie.

Bilanţul pandemiei a ajuns luni în SUA la 10.674 de morţi şi la peste 360.000 de infecţii cunoscute, chiar dacă guvernatorii de New York şi New Jersey au evidenţiat că există semnale că pandemia de coronavirus începe să se niveleze. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Se strânge lațul. Cine ar fi făcut poza dată la PSD și cine sunt cei 3 liberali care nu apar în imagine. Firel…

2 Crunt articol! Slabă țară suntem! Mari jigodii avem în funcții-cheie!

3 De râs... Ce meme-uri au apărut deja

4 Tovarășul Yau Mu Ye

5 Alexandra Cadanțu / „Am văzut-o dezbrăcată pe Serena în vestiar. O săptămână am fost șocată!”

recomandări

Te ia DNA: Mircea Dușa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Trucurile astea cu cărți sfidează gravitația