Coronavirus: Emiratele Arabe Unite permit accesul la aplicaţii mobile anterior interzise, însă nu şi la cele populare

Coronavirus: Emiratele Arabe Unite permit accesul la aplicaţii mobile anterior interzise, însă nu şi la cele populare

Emiratele Arabe Unite (EAU) au anunţat luni că au autorizat accesul la mai multe aplicaţii mobile, menţinând totuşi interdicţia utilizării WhatsApp sau Facetime pentru apeluri, în contextul în care populaţia este izolată la domiciliu pentru a lupta împotriva răspândirii noului coronavirus, relatează AFP.

Aplicaţii până acum inaccesibile, cum ar fi Google Hangouts Meet, Cisco Webex, Avaya Spaces, BlueJeans sau Slack, vor fi de acum "disponibile, cu titlu excepţional şi până la noi dispoziţii", a precizat Autoritatea de Reglementare a Telecomunicaţiilor (TRA) într-un comunicat.

Decizia a fost luată în cadrul "eforturilor Emiratelor Arabe Unite de a limita răspândirea noului coronavirus şi pentru a sprijini învăţământul la distanţă", se menţionează în comunicat.

Aplicaţiile care erau deja accesibile de la 24 martie vor putea fi folosite în continuare, a adăugat instituţia, spunând că este vorba de Microsoft Teams, Zoom, Blackboard sau chiar Skype.

Totuşi, aplicaţia Skype nu poate fi utilizată decât de către companii, conform TRA.

Folosirea de servicii de apeluri gratuite pe aplicaţiile foarte populare, cum ar fi WhatsApp sau FaceTime, rămâne ilegală pentru persoanele particulare.

Emiratele Arabe Unite, ţară care a înregistrat 570 de cazuri de noul coronavirus şi trei decese produse de boala COVID-19, au instituit o interdicţie de deplasare pe timp de noapte, au făcut apel la locuitori să nu iasă din casă pe timpul zilei şi au impus munca la distanţă instituţiilor publice şi companiilor private.

Luni, Ministerul Educaţiei a anunţat "continuarea învăţământului la distanţă" până la sfârşitul anului şcolar în iunie, "ca răspuns la circumstanţele excepţionale".

În ultimii ani, EAU şi-au afişat ambiţia de a deveni o putere tehnologică. Însă, condusă de un regim autoritar, această ţară este acuzată că restrânge libertăţile pe internet.

În decembrie, New York Times a acuzat serviciile de informaţii din EAU că au acces direct la datele utilizatorilor de ToTok, o aplicaţie de mesagerie ai cărei dezvoltatori au sediul la Abu Dhabi.

Giganţii americani Google şi Apple au eliminat ToTok din magazinele lor de aplicaţii, însă Google a reintrodus-o în ianuarie, după o "actualizare".AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

2 S-a ținut de cuvânt! Bolojan a tăiat joi jumătate din posturile de la CJ Bihor și desființează trei structuri …

3 FOTO Priviți unde și-a parcat mașina Nicușor Dan în prima zi de Primar General al Capitalei

4 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…

5 Informație / Ludovic Orban nu va mai fi desemnat să formeze un nou guvern după alegerile din 6 decembrie