Coronavirus: Este prea devreme ca Japonia să ridice starea de urgenţă (şeful Asociaţiei Medicilor)

Coronavirus: Este prea devreme ca Japonia să ridice starea de urgenţă (şeful Asociaţiei Medicilor)

Este prea devreme să fie ridicată starea de urgenţă în Japonia legată de noul coronavirus, a declarat marţi şeful Asociaţiei Medicilor niponi (JMA), Yoshitake Yokokura, adăugând că va fi dificil pentru Tokyo să organizeze Jocurile Olimpice anul viitor în absenţa unui vaccin eficient, transmite Reuters.

Premierul Shinzo Abe a declarat stare de urgenţă la nivel naţional până în data de 6 mai, ultima zi a unei serii de sărbători denumite Săptămâna de Aur. Autorităţile nipone vor decide în perioada acestor sărbători dacă vor extinde sau nu această stare de urgenţă.

Numărul zilnic de noi cazuri de infectare a scăzut recent, însă nivelul testărilor pentru coronavirus în Japonia nu este suficient pentru a demonstra că epidemia este sub control, a mai precizat preşedintele JMA Yoshitake Yokokura într-o conferinţă de presă.

"Nu cred că va fi posibil să ridicăm (starea de urgenţă) în toată ţara în această etapă", a punctat el.

Luni au fost confirmate 39 de noi cazuri de infecţie cu coronavirus la Tokyo, cel mai mic număr de noi cazuri confirmate începând cu 30 martie şi până acum. În total, Japonia a înregistrat 13.614 cazuri confirmate şi 394 de decese au fost puse pe seama noului coronavirus.

Decizia amânării cu un an a Jocurilor Olimpice de anul acesta, care a fost anunţată luna trecută, a fost o lovitură majoră pentru Japonia, care a cheltuit deja 13 miliarde de dolari pentru a pregăti evenimentul. Şeful puternicei organizaţii de lobby a medicilor niponi a pus răspândirea virusului în spitale pe seama insuficientelor echipamente de protecţie şi a lansat un apel la adresa guvernului să contribuie la dezvoltarea cât mai rapidă de tratamente şi vaccinuri pentru a păstra încă speranţa că JO vor putea fi organizate anul viitor.

"Nu spun că Japonia ar trebui sau nu ar trebui să găzduiască Olimpiada, însă va fi dificil să o facă. Dacă nu se va dezvolta un vaccin eficient, mă aştept ca găzduirea Jocurilor Olimpice să fie dificilă", a mai susţinut el.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia