Coronavirus: Estonia va cere teste, în loc de intrarea în carantină şi autoizolare

Coronavirus: Estonia va cere teste, în loc de intrarea în carantină şi autoizolare

Estonia intenţionează să modifice reglementările de intrare în ţară legate de coronavirus de la 1 septembrie, informează miercuri dpa.

Călătorii din ţări cu o rată de infecţie mai mare de 16 cazuri la 100.000 de locuitori vor putea alege dacă doresc să intre în carantină timp de 14 zile şi autoizolare sau să efectueze un test de coronavirus la sosirea în această ţară baltică membru al UE, a decis marţi guvernul de la Tallinn.

Până în prezent, Estonia cerea călătorilor din zone cu risc ridicat intrarea în carantină. Această măsură va fi acum completată de o procedură de testare în două etape.

"Aceasta este alternativa fiabilă ce permite călătoriile esenţiale şi protejează sănătatea publică", a scris ministrul de externe Urmas Reinsalu pe Facebook.

Potrivit guvernului, călătorii vor putea efectua un prim test la sosire şi vor trebui testaţi din nou cel mai devreme după o săptămână.

Dacă testul iniţial este negativ, persoana în cauză poate merge la muncă sau la cumpărături în magazine. Contactele inutile ar trebui evitate, potrivit unui comunicat al Cancelariei statului.

Estonia şi-a deschis frontierele pentru cetăţenii din ţările europene cu niveluri scăzute de infecţie cu coronavirus la începutul lunii iunie. Pentru cei care sosesc din ţări cu o rată de infecţie de până la 15 cazuri la 100.000 de locuitori, se cere carantina.

Estonia a înregistrat până în prezent 2.200 de infecţii confirmate şi 63 de decese legate de coronavirus. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...