Coronavirus: Filipine a prelungit perioada de izolare în majoritatea regiunilor ţării până pe 15 mai

Coronavirus: Filipine a prelungit perioada de izolare în majoritatea regiunilor ţării până pe 15 mai

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte a prelungit vineri perioada de izolare până pe 15 mai în majoritatea regiunilor ţării, inclusiv Manila, pentru a frâna răspândirea noului coronavirus, relatează EFE.

"Toţi suntem supuşi riscului şi nu vom spori probabilitatea de a contracta virusul", a anunţat Duterte într-un discurs televizat pe durata căruia a purtat mască chirugicală.

În afara regiunii capitalei, izolarea strictă va fi menţinută pentru încă trei săptămâni în provinciile Pangasinan, Benguet, Catanduanes şi Albay, precum şi în regiunea centrală a insulei Luzon, cea mai mare a arhipelagului filipinez, unde trăieşte jumătate din populaţia ţării.

Au fost excluse zonele de "risc scăzut" din restul ţării, unde cetăţenii vor putea ieşi din casă pentru a-şi procura produse de primă necesitate şi unde transportul public va putea fi reluat "la capacitate redusă".

Duterte a luat decizia de a extinde izolarea în zone ample ale ţării la recomandarea grupului de răspuns la pandemia COVID-19, format din experţi, care au avertizat că ridicarea prea devreme a restricţiilor ar putea provoca un alt doilea val de infectări.

De la izbucnirea focarului în ianaurie, Filipine a confirmat 6.981 cazuri, 462 de decese şi 722 de pacienţi vindecaţi.

De la jumătatea lunii aprilie, Filipine şi-a sporit capacitatea de testare şi de diagnosticare a COVID-19 şi a înfiinţat centre de izolare a cazurilor pozitive, fapt ce a contribuit la o scădere a numărului zilnic al contagierilor şi al morţilor.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...