Coronavirus: Finlanda reintroduce restricţii pentru călătorii care provin din Austria, Slovenia sau Elveţia

Coronavirus: Finlanda reintroduce restricţii pentru călătorii care provin din Austria, Slovenia sau Elveţia

Călătorii care se întorc în Finlanda din Austria, Slovenia sau Elveţia sunt acum obligaţi să se autoizoleze timp de 14 zile din cauza faptului că numărul de cazuri de coronavirus a crescut în aceste ţări în ultima perioadă, relatează dpa.

Criteriul Finlandei pentru renunţarea la autoizolare presupune un maximum de opt noi infecţii la 100.000 de locuitori în perioada precedentă de opt săptămâni.

Numărul în creştere de infecţii cu SARS-CoV-2 din Algeria şi Australia a făcut ca şi cetăţenii care vin din aceste ţări să fie afectaţi de restricţii şi să li se impună perioada obligatorie de autoizolare.

Între timp, au fost extinse restricţiile de călătorie în Finlanda pentru Republica Cehă, Franţa, Luxemburg, Polonia, Portugalia, Spania şi Suedia.

Printre statele cu o rată a infectării suficient de mică pentru a nu se impune în cazul lor o perioadă de autoizolare sunt Belgia, Danemarca, Estonia, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Olanda, Norvegia şi Slovacia.

Finlanda a relaxat restricţiile de călătorie pentru multe ţări europene începând cu 13 iulie.

Statul nordic a avut până luni 7.400 de cazuri confirmate de coronavirus şi 329 de decese legate de noul coronavirus.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...