Coronavirus: Francezii nu trebuie să lase garda jos în faţa COVID-19 (ministrul sănătăţii)

Ministrul sănătăţii francez, Olivier Veran, şi-a îndemnat miercuri concetăţenii să nu lase garda jos în faţa epidemiei de COVID-19, subliniind că îi aşteaptă o bătălie îndelungată împotriva noului coronavirus, iar respectarea regulii de distanţare socială este vitală pentru a evita o nouă intrare în izolare la scară naţională, informează Reuters.

Franţa a raportat marţi 14 noi decese din cauza COVID-19, cifră de două ori mai ridicată decât creşterea medie zilnică de şapte decese înregistrată săptămâna trecută. În total, în Franţa au decedat 30.223 de persoane de COVID-19 de la declanşarea epidemiei până în prezent, conform autorităţilor sanitare.

"Nu ne confruntăm cu un al doilea val, epidemia continuă ... Unii oameni nu respectă regulile. Nu trebuie să lăsăm garda jos", a declarat ministrul sănătăţii Olivier Veran la postul de televiziune LCI.

"Nu vrem să recurgem la o altă intrare în izolare, examinăm situaţia caz cu caz. Războiul nu s-a terminat ... Oamenii trebuie să înţeleagă că vom trăi destul de mult timp cu acest virus", a atenţionat ministrul francez.

Veran a fost întrebat dacă recomandă să nu se plece în vacanţă în staţiunea balneară Quiberon din Bretania după ce un focar de COVID-19 a fost raportat săptămâna trecută acolo, iar autorităţile locale au instituit restricţii de circulaţie pe timpul nopţii pe plaje.

"În Quiberon, există un focar de aproximativ 50 de persoane. Examinăm situaţia. Aceasta va depinde de răspândirea virusului. Dacă trebuie să luăm alte măsuri, le vom lua", a spus el.

Prefectura din Quiberon a comunicat ulterior că în prezent sunt 72 de cazuri de contaminare cu SARS-CoV-2 confirmate, în principal persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Moment istoric. România trece la statutul de piaţă emergentă, de luni

2 Informație / Sondaje negre pentru PSD în București! Un singur primar de sector mai are șanse să fie ales. Băsesc…

3 Noi date din sondajele pe București. A crescut cu 4 procente numărul indecișilor. Băsescu, la 13%

4 Declarația lunii / Mihai Tudose despre o fostă angajată: Dacă o pui pe o insulă pustie, în două zile se ceartă c…

5 Un articol de citit!