Coronavirus: Franţa interzice toate evenimentele cu peste 1.000 de persoane

Coronavirus: Franţa interzice toate evenimentele cu peste 1.000 de persoane

Evenimentele cu peste 1.000 de participanţi au fost interzise în Franţa pentru a opri răspândirea coronavirusului, a anunţat duminică ministrul francez al sănătăţii, Olivier Véran, la finalul unei şedinţe de peste două ore a Consiliului Apărării, desfăşurată la Palatul Elysée, notează AFP.

"La nivel naţional, sunt interzise toate evenimentele cu peste 1.00 de participanţi. Prefecţii, ministerele vor întocmi o listă cu evenimentele considerate utile pentru viaţa naţiunii", a anunţat Olivier Véran. El a precizat că manifestaţiile, concursurile şi folosirea transportului în comun nu vor fi afectate.

Până în prezent, guvernul francez interzisese adunările în spaţii închise cu peste 5.000 de persoane. O hotărâre dată publicităţii sâmbătă redusese durata interdicţiei la 15 aprilie, faţă de 31 mai iniţial.


Foto: (c) Thibault Camus POOL / EPA


Acest anunţ ar urma să aibă consecinţe importante în lumea sportului şi a spectacolelor. Autorităţile au anulat deja mai multe evenimente, printre care Salonul Cărţii prevăzut între 20 şi 23 martie sau Mondialul de tatuaje prevăzut între 13 şi martie la Paris.

Mai multe evenimente sportive au fost amânate în acest sfârşit de săptămână, cum ar fi meciul de fotbal din Ligue 1 dintre Strasbourg şi PSG prorgamat sâmbătă sau cel de rugby feminin dintre Scoţia şi Franţa în Turneul celor Şase Naţiuni.

"În această seară, ne aflăm în continuare în stadiul 2, ceea ce înseamnă că este prioritar să facem totul pentru a încetini circulaţia virusului pe teritoriul naţional", a subliniat ministrul.

"Epidemia nu a lovit în acest stadiu întreaga ţară, dar progresează în unele teritorii în care activitatea virală este foarte dinamică. În alte teritorii, activitatea virală rămâne până în acest moment absentă sau puţin detectată", a precizat Olivier Véran, în contextul în care pragul simbolic de 1.000 de cazuri confirmate a fost depăşit duminică, bilanţul oficial fiind de 1.126 de persoane contaminate şi 19 decese.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mare lovitură pentru Kremlin. Kârgâzstan și Kazahstan adoptă alfabetul latin, renunță la cel chirilic: „Russkiy Mir se destramă”

2 Lovitură sub centură pentru Putin de la aliatul său, Lukașenko

3 SUA răspund Rusiei cu USS Gerald R. Ford - cel mai modern și scump portavion construit vreodată. Nava, pregătită de prima misiune

4 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă

5 „Regrupare tactică” la Lîman. Forțele de ocupație fug mâncând pământul. Kievul spune că toate căile de acces sunt ”sub controlul focului” ucrainean