Coronavirus: Franţa renunţă la mască în unele spaţii în care accesul se face pe bază de paşaport vaccinal

Coronavirus: Franţa renunţă la mască în unele spaţii în care accesul se face pe bază de paşaport vaccinal

Masca sanitară nu va mai fi obligatorie începând de luni în Franţa în unele spaţii în care accesul se face pe bază de paşaport vaccinal, aşa cum sunt muzeele, cinematografele şi restaurantele, o nouă etapă de relaxare a restricţiilor sanitare în contextul în care pandemia pierde puternic teren, transmite sâmbătă AFP.

Masca va rămâne însă obligatorie în mijloacele de transport, cum ar fi trenul sau avionul, unde este solicitat de asemenea şi paşaportul vaccinal.

Regulile se schimbă şi pentru persoanele vaccinate care au fost în contact cu persoane infectate. Începând de luni este necesar un singur test (autotest, PCR sau antigen) la două zile după ce persoana respectivă este declarată caz contact, în loc de trei. Dacă autotestul este pozitiv, rămâne necesar un test antigen sau unul PCR pentru confirmarea rezultatului. Durata de izolare rămâne neschimbată în caz de test pozitiv.

O parte dintre restricţii sunt reduse şi în şcoli. De luni, elevii vor putea să-şi scoată măştile în timpul pauzelor şi vor putea interacţiona mai mult cu colegii de clasă. De asemenea, un copil declarat caz contact nu va mai trebui să facă decât un singur autotest, după două zile, şi va putea reveni la ore dacă rezultatul este negativ.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro