Coronavirus: Germania, confruntată cu o creştere 'clar exponenţială' a infectărilor cu COVID-19

Coronavirus: Germania, confruntată cu o creştere 'clar exponenţială' a infectărilor cu COVID-19

Germania se confruntă cu o creştere "foarte clar exponenţială" a infectărilor cu COVID-19, legată în special de răspândirea variantei britanice de coronavirus, a declarat vineri vicepreşedintele Institutului de supraveghere sanitară Robert Koch (RKI), Lars Schaade, relatează AFP.

"Este cu posibil ca de Paşte să avem o situaţie similară cu cea pe care am trăit-o înainte de Crăciun, cu un număr foarte mare de cazuri, numeroase cazuri grave şi decese, şi spitale copleşite", a avertizat în cadrul unei conferinţe de presă Lars Schaade.

"Ne aflăm în cel de-al treilea val al pandemiei, cifrele sunt în creştere, numărul de variante (de coronavirus) este mare", a reacţionat la rândul său ministrul Sănătăţii, Jens Spahn.

"Nu există încă suficiente doze de vaccin în Europa pentru a opri cel de-al treia val doar prin vaccinare", a adăugat Spahn.

"Chiar dacă livrările comenzilor UE sunt acum fiabile, vor mai trece câteva săptămâni până când grupurile cu risc vor fi complet vaccinate", a completat el.

Germania a înregistrat peste 17.000 de cazuri raportate oficial în 24 de ore, cu aproximativ 5.000 mai multe decât în urmă cu o săptămână. Rata de incidenţă a ajuns vineri la 95,6 (faţă de 90 joi), foarte aproape de valoarea de 100 care ar trebui să declanşeze noi restricţii.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Foarte interesante amănunte...