Coronavirus: Germania, îngrijorată de creşterea numărului de cazuri înaintea unei planificate relaxări a restricţiilor

Coronavirus: Germania, îngrijorată de creşterea numărului de cazuri înaintea unei planificate relaxări a restricţiilor

Temerile sporesc în Germania în ceea ce priveşte un al treilea val de infectări cu noul coronavirus după creşterea numărului de cazuri înaintea unei planificate relaxări a unora dintre restricţiile adoptate pentru a preveni răspândirea virusului, informează DPA.

Institutul Robert Koch pentru controlul bolilor a raportat duminică 7.676 de cazuri noi în ultimele 24 de ore. Bilanţul este cu 1.562 de cazuri mai ridicat decât în urmă cu o săptămână.

Rata de incidenţă pe un interval de şapte zile, care măsoară numărul de cazuri la 100.000 de locuitori în această perioadă, a crescut la 60,2 la nivel naţional, de la 57,7 în ziua precedentă.

Datele sunt îngrijorătoare în special având în vedere că 10 dintre cele 16 landuri germane intenţionează să redeschidă şcolile începând de luni.

Politicienii iau în considerare acţiuni în vederea prioritizării profesorilor între categoriile de persoane vaccinate împotriva COVID-19 având în vedere creşterea numărului de cazuri, iar o decizie în acest sens ar putea fi luată la începutul acestei săptămâni.

Experţii pun creşterea numărului de cazuri pe variantele noi, mai transmisibile ale coronavirusului. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale