Coronavirus: Germanii vaccinaţi complet ar putea să nu mai fie vizaţi de eventuale noi restricţii

Coronavirus: Germanii vaccinaţi complet ar putea să nu mai fie vizaţi de eventuale noi restricţii

Eventualele noi măsuri de lockdown împotriva pandemiei de COVID-19 ce ar putea fi luate în viitor în Germania nu ar trebui să mai privească şi persoanele care au primit două doze de vaccin, a declarat vineri ministrul german la sănătăţii, Jens Spahn, transmite AFP.

"Atât timp cât nu există nicio mutaţie care afectează protecţia, vaccinarea completă înseamnă că nu sunt necesare măsuri (restrictive) precum cele din iarna trecută în cazul celor vaccinaţi", a declarat Jens Spahn într-o conferinţă de presă.

Helge Braun, şeful de cabinet al cancelarului Angela Merkel, a afirmat încă de joi acelaşi lucru - persoanele vaccinate nu ar mai trebui supuse unor restricţii suplimentare. "Dacă persoane vaccinate se află undeva, ele nu mai sunt cu adevărat expuse riscului şi nu îi pun nici pe alţii în pericol. Şi nu există niciun motiv pentru a le recomanda reducerea contactelor", a explicat el pe postul de radio MDR.

Ministrul sănătăţii i-a încurajat din nou pe germani să se vaccineze complet. "Cu cât se vor vaccina mai mulţi în cursul verii, cu atât toamna ne va fi mai favorabilă", a mai susţinut el.

Autorităţile medicale germane recomandă ca o primă doză AstraZeneca să fie completată cu un al doilea vaccin cu ARN mesager de la Pfizer-BioNTech sau Moderna. Această combinaţie oferă "un nivel foarte, foarte ridicat de protecţie vaccinală", inclusiv împotriva variantei Delta, care reprezintă acum "între 70% şi 80% din infecţiile COVID-19", a adăugat ministrul german.

La puţin mai mult de 6 luni după lansarea campaniei de vaccinare, 55% dintre germani au primit deja cel puţin prima doză (adică peste 46 de milioane de oameni), iar 37,3% din populaţie, ambele doze.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale