Coronavirus: Grecia nu mai este ''oaia neagră'' a Europei, susţine premierul Kyriakos Mitsotakis

Coronavirus: Grecia nu mai este ''oaia neagră'' a Europei, susţine premierul Kyriakos Mitsotakis

Grecia nu mai este "oaia neagră" a Europei, dând dovadă de disciplină şi rezistenţă în lupta împotriva pandemiei de coronavirus, a declarat premierul grec Kyriakos Mitsotakis, informează Reuters.

Într-un interviu publicat sâmbătă de cotidianul Kathimerini, Kyriakos Mitsotakis şi-a declarat convingerea că decizia sa de a impune restricţii din vreme pentru a încetini propagarea coronavirusului a fost una corectă, în pofida impactului asupra economiei ţării, care abia a ieşit din programul internaţional de asistenţă financiară în 2018.

Mitsotakis şi-a exprimat speranţa că rănile fiscale se vor vindeca în 2021.

Grecia, cu o populaţie de circa 10 milioane de locuitori, a înregistrat un număr redus de decese cauzate de COVID-19 comparativ cu alte ţări din Europa. Până sâmbătă, în Grecia erau înregistrate 2.224 de cazuri de contaminare.

Însă restricţiile, care sunt în general respectate, au lovit fragila sa economie, care încă îşi revine după aproape un deceniu de criză a datoriilor, în timpul căreia Atena s-a confruntat cu critici din partea liderilor UE privind cheltuielile sale din sectorul public.

"Este o certitudine că luptăm cu această pandemie şi cu impactul ei în mod colectiv, cu o disciplină la care mulţi nu s-au aşteptat, arătând că suntem rezistenţi", a spus Mitsotakis.

"Ne-am maturizat şi am reconstruit ceva ce lipsea nu doar în anii de criză, ci în general în timpul istoriei recente a ţării: încrederea, încrederea în instituţii şi în stat", a subliniat premierul grec.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Banii din șpăgile lui Ponta sunt în Turcia / Dezvăluiri care-i vor înfiora chiar și pe procurori!

2 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

3 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

4 Donald Trump ar fi folosit din nou o dublură în locul soției sale. Cum arată Melania în ultimele imagini deven…

5 VIDEO Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, chef la Runcu la ziua unui conda…