Coronavirus: Guvernatoarea statului Michigan avertizează asupra ''vidului de leadership'' de la Casa Albă

Coronavirus: Guvernatoarea statului Michigan avertizează asupra ''vidului de leadership'' de la Casa Albă

Guvernatoarea statului Michigan, democrata Gretchen Whitmer, a avertizat luni că există o criză de leadership la Casa Albă, în contextul în care situaţia epidemică legată de COVID-19 s-a agravat în SUA, notează DPA.

''Suntem în mijlocul celor mai rele săptămâni ale acestei pandemii'', a spus Whitmer, care a fost criticată frecvent de administraţia Trump. Ea a subliniat că depinde de fiecare stat din componenţa SUA să gestioneze pandemia, dată fiind lipsa de interes din partea Washingtonului.

''Cu vidul de leadership în Washington DC, le revine guvernatorilor statelor'' să facă ce pot pentru a salva vieţi, a declarat politiciana democrată pentru postul de televiziune MSNBC.

Casa Albă pare să fi făcut un pas în spate în privinţa combaterii eficiente a răspândirii noului coronavirus. În numai şase zile, numărul persoanelor infectate cu COVID-19 în SUA a crescut de la 10 milioane la 11 milioane.

Donald Trump le-a cerut în acest an oamenilor să ''elibereze'' statul Michigan după ce Whitmer a impus restricţii pentru a limita răspândirea coronavirusului. Şase persoane au fost arestate pentru conspiraţie pentru răpirea guvernatoarei democrate.

Scott Atlas, un consilier al preşedintelui american Trump pentru COVID-19, le-a cerut conaţionalilor să se revolte împotriva restricţiilor.

''Singura modalitate de a opri asta este dacă oamenii se revoltă. Ai ceea ce accepţi'', a scris el pe Twitter, criticând noile restricţii impuse de Whitmer, printre care mutarea în online a activităţii numeroaselor şcoli. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”