Coronavirus: Guvernul ceh a ridicat o interdicţie privind călătoriile în străinătate (ministrul Sănătăţii)

Coronavirus: Guvernul ceh a ridicat o interdicţie privind călătoriile în străinătate (ministrul Sănătăţii)

Guvernul ceh a ridicat o interdicţie de a călători în străinătate pentru alte motive decât munca după o ameliorare a situaţiei privind epidemia de coronavirus, a anunţat joi ministrul ceh al Sănătăţii, Adam Vojtech, relatează Reuters.

''Este posibil să se călătorească în străinătate, chiar şi pentru o vacanţă. Dar la întoarcere, cetăţenii în cauză trebuie să fie negativi la COVID- 19 în urma efectuării unui test sau să intre în carantină timp de două săptămâni", a precizat Vojtech în cadrul unei conferinţe de presă televizate.

Guvernul ceh a decis joi să accelereze relaxarea în etape a restricţiilor care se va încheia pe 25 mai şi nu pe 8 iunie, aşa cum era prevăzut iniţial, a declarat joi ministrul ceh al Industriei şi Comerţului, Karel Havlicek, notează AFP.

Executivul ceh a început deja pe 20 aprilie să relaxeze măsurile restrictive luate la jumătatea lunii martie din cauza pandemiei, inclusiv prin redeschiderea pieţelor externe.

În Republica Cehă au fost confirmate de la 1 martie 7.138 de cazuri de contaminare, dintre care 2.152 de persoane considerate vindecate şi 210 decese. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...