Coronavirus: Guvernul ceh anunţă planul de eliminare treptată a restricţiilor

Coronavirus: Guvernul ceh anunţă planul de eliminare treptată a restricţiilor

Guvernul ceh intenţionează să elimine treptat, până pe 8 iunie, măsurile restrictive impuse în industria hotelieră şi de retail ca urmare a pandemiei noului coronavirus, a anunţat marţi ministrul industriei şi comerţului, Karel Havlicek, la încheierea şedinţei de guvern, transmite dpa.

Începând de luni, afacerile meşteşugăreşti, pieţele săptămânale şi dealerii de automobile au primit permisiunea să îşi reia activitatea.

Magazinele de vânzare cu amănuntul mai mici şi apoi cele mai mari urmează să se redeschidă, la interval de două săptămâni.

Restaurantele, hotelurile şi marile centre comerciale sunt ultimele care vor primi undă verde să îşi redeschidă porţile.

Guvernul de la Praga aduce veşti bune şi artiştilor: spectacolele de teatru şi alte evenimente cu până la 50 de participanţi ar urma să fie din nou accesibile publicului începând cu a doua săptămână a lunii iunie.

Premisa pentru eliminarea restricţiilor este continuarea evoluţiei pozitive a situaţiei epidemiologice, a avertizat ministrul sănătăţii, Adam Vojtech.

Acesta a solicitat să fie respectate în continuare normele de igienă şi de distanţare socială, subliniind că depinde de fiecare individ ca măsurile să poată fi relaxate conform planificării.

Obligaţia de a avea gura acoperită în public rămâne însă valabilă.

Totodată, cabinetul a decis trimiterea a până la 360 de soldaţi în azilele de bătrâni pentru a acorda sprijin.

Conform celui mai recent bilanţ, în Cehia s-au înregistrat 6.101 de cazuri confirmate de îmbolnăviri cu noul coronavirus şi 161 de decese. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...