Coronavirus: Guvernul de la Skopje anunţă măsuri de sprijin pentru companiile private şi reducerea salariilor demnitarilor

Coronavirus: Guvernul de la Skopje anunţă măsuri de sprijin pentru companiile private şi reducerea salariilor demnitarilor

Guvernul Macedoniei de Nord a prezentat marţi noi măsuri menite să atenueze impactul crizei de coronavirus, acestea incluzând un sprijin financiar pentru companiile private care le permite să plătească salariile angajaţilor la valoarea salariului minim (echivalentul a 250 de euro) în următoarele două luni, aprilie şi mai.

De asemenea, toţi demnitarii aleşi şi numiţi, inclusiv preşedintele, premierul, miniştrii şi parlamentarii, îşi vor primi salariile reduse la valoarea salariului minim al ţării, informează MIA. Totuşi, noile măsuri nu prevăd reduceri salariale pentru angajaţii din sectorul public.

În schimb, sportivii, artiştii şi angajaţii din mass-media vor primi salariul minim în aprilie şi mai. Angajaţii care vor fi disponibilizaţi ca urmare a crizei vor primi 50% din salariul mediu. Vor putea solicita ajutor financiar anumite categorii profesionale precum mecanicii auto, proprietarii de saloane de coafură etc.

Suma estimată a pachetului de sprijin financiar se ridică la aproape 200 de milioane de euro.

Numărul total de cazuri de coronavirus în Macedonia de Nord este de 329, cele mai multe în capitala Skopje (176). Ministerul Sănătăţii a anunţat marţi două decese.

În ţară a fost instituită starea de urgenţă pe 18 martie, când erau confirmate 35 de cazuri.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria