Coronavirus: Guvernul din Cehia menţine restricţiile la intrarea în ţară

Coronavirus: Guvernul din Cehia menţine restricţiile la intrarea în ţară

Deşi guvernul liberal-conservator din Republica Cehă relaxează regulile anti-coronavirus, nu sunt prevăzute modificări la restricţiile impuse la intrarea în ţară, relatează marţi dpa.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii a explicat marţi că în prezent aproape toate ţările europene sunt plasate în categoria roşu pe aşa-numitul ''semafor coronavirus''.

Turiştii străini trebuie să prezinte în continuare un test negativ PCR la intrarea în ţară, deşi este în vigoare o excepţie pentru cei care au fost complet vaccinaţi şi au făcut doza booster.

Pentru cei nevaccinaţi, un al doilea test este obligatoriu la intervale de cinci până la şapte zile de la sosire. Pentru copii se aplică reguli diferite în unele cazuri.

Curtea Supremă Administrativă din Cehia a anulat recent regula potrivit căreia numai cei vaccinaţi sau recuperaţi puteau avea acces în sectoarele ospitalităţii şi de catering. Se aşteaptă ca decizia să intre în vigoare joi.

Se aşteaptă ca guvernul ceh să renunţe la restricţii privind vaccinare şi în alte domenii, cum ar fi evenimentele sportive şi culturale. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale