Coronavirus: Guvernul francez speră ca vaccinările să permită ridicarea restricţiilor în aprilie-mai

Coronavirus: Guvernul francez speră ca vaccinările să permită ridicarea restricţiilor în aprilie-mai

Guvernul francez speră ca avansarea campaniei de vaccinare să permită ridicarea restricţiilor în aprilie-mai, însă până atunci trebuie să se reziste şi nu se exclude posibilitatea unei înăspriri a măsurilor, deşi obiectivul este de a evita acest lucru, relatează EFE.

Acesta este mesajul purtătorului de cuvânt al guvernului francez,Gabriel Attal, care marţi a declarat că "trebuie să mai rezistăm cu această situaţie câteva săptămâni", în linie cu ceea ce anunţase anterior presedintele ţării, Emmanuel Macron, care a menţionat o perioadă de 4 - 5 săptămâni.

Într-un interviu acordat postului Cnews, Attal a precizat că în jur de "aprilie-mai (...) sperăm, datorită vaccinării să putem ridica restricţiile".

În Franţa au fost închise de la sfârşitul lui octombrie toate centrele de agrement precum baruri, restaurante, cinematografe, teatre, săli de spectacole sau săli de sport, iar în prezent este în vigoare o interdicţie de circulaţie între orele 18.00 şi 06:00 şi măsura de izolare la domiciliu la sfârşit de săptămână pentru oraşele Nisa şi Dunkerque.

Purtătorul de cuvânt al executivului a reamintit că extinderea izolării la domiciliu în weekend pentru aproape 20 de departamente, în care incidenţa cazurilor este deosebit de ridicată, "se află pe masă", dar a precizat că dacă "putem evita aceste măsuri, evident că le vom evita".

Se află în discuţie şi posibilitatea de a impune un al treilea lockdown la nivel naţional, dar această măsură va fi aplicată, doar dacă va avea loc"o creştere exponenţială" a epidemiei, a precizat el.

Întrebat despre afirmaţiile edilei Parisului, Anne Hidalgo, care a considerat că o nouă izolare ar fi inumană, Attal s-a limitat să spună că poziţia Primăriei se schimbă "de la o zi la alta", după ce săptămâna trecută lansase propunerea unei izolări scurte de trei săptămâni.

Cu privire la campania de vaccinare, ministrul sănătăţii Olivier Veran, a declarat că în cursul lunii martie va fi administrată prima doză la 6 milioane de persoane, astfel încât numărul total al persoanelor vaccinate de la începerea campaniei în ianuarie va ajunge 9 milioane, la o populaţie în Franţa de 67 de milioane de persoane.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

4 Așa o fi?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă