Coronavirus: Guvernul german condamnă comportamentele 'inacceptabile' în timpul manifestaţiei din weekend de la Berlin

Coronavirus: Guvernul german condamnă comportamentele 'inacceptabile' în timpul manifestaţiei din weekend de la Berlin

Guvernul german a condamnat luni comportamentele 'inacceptabile' din timpul unei manifestaţii desfăşurate sâmbătă la Berlin împotriva măsurilor destinate combaterii epidemiei de COVID-19 în ţară, informează AFP.

'Manifestaţiile paşnice sunt importante', dar 'imaginile pe care le-am văzut în weekend sunt inacceptabile' şi 'comportamentul multor manifestanţi nu a fost deloc justificat', a afirmat purtătoarea de cuvânt a cancelariei, Ulrike Demmer, evocând 'încălcarea masivă' a regulilor de igienă.

Mai multe mii de persoane au mărşăluit sâmbătă în capitala germană pentru a cere ridicarea măsurilor instituite de guvern pentru a combate epidemia de COVID-19, înainte de a fi dispersate de poliţie.

Manifestanţii, care nu au respectat de regulile de protecţie, 'au abuzat de bunul preţios al libertăţii de a manifesta', a declarat Demmer, în timp ce manifestaţia a suscitat o vie dezbatere în Germania.

Estimaţi la un număr de circa 20.000 de către poliţie - participanţii la acest marş heteroclit - reunind 'gânditori liberi', militanţi antivaccin, adepţi ai teoriei conspiraţiei cu privire la COVID-19 şi simpatizanţi ai extremei drepte - s-au adunat pentru o zi de mobilizare sub lozinca 'Sfârşitul pandemiei - Ziua libertăţii!'

Purtătoarea de cuvânt a cancelariei germane a condamnat 'declaraţiile care aduc atingere demnităţii umane' şi obstrucţionarea 'activităţii presei' de către unii participanţi.

După mai multe atenţionări din partea forţelor de ordine care au cerut respectarea regulilor de distanţare de către participanţi, scutierii au trecut la dispersarea mulţimii, punând capăt marşului.

Potrivit poliţiei, 45 de reprezentanţi ai forţelor de ordine au fost răniţi în cursul manifestaţiei de sâmbătă la Berlin.

Germania a raportat până în prezent 9.200 de decese provocate de COVID-19, iar autorităţile sunt alarmate din cauza unei reluări lente a creşterii numărului noilor infecţii în ultimele zile. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...