Coronavirus în Franţa - Muzeul Luvru rămâne închis luni

Coronavirus în Franţa - Muzeul Luvru rămâne închis luni

Muzeul Luvru din Paris, una dintre principalele atracţii turistice ale Franţei, a rămas închis luni, după ce angajaţii săi, îngrijoraţi de epidemia de coronavirus, au votat dimineaţa un drept de retragere, a declarat pentru AFP Christian Galani, membru al personalului muzeului şi reprezentant sindical.

Agenţii celui mai vizitat muzeu din lume şi-au exercitat deja dreptul de retragere duminică, care permite unui angajat să înceteze munca din cauza pericolului "grav şi iminent pentru viaţa sau sănătatea sa", ceea ce duce la închiderea muzeului.

Franţa a raportat 130 de cazuri confirmate de infectare cu Covid-19 de la sfârşitul lunii ianuarie. Dintre acestea, două persoane au murit.

Intensificarea epidemiei a determinat Guvernul francez să anunţe sâmbătă noi măsuri concepute pentru a limita propagarea virusului. Printre ele se află şi anularea tuturor adunărilor publice organizate în spaţii închise, la care participă peste 5.000 de persoane.

Ca urmare a acestei interdicţii, ediţia 2020 a Salonului internaţional al agriculturii de la Paris s-a închis cu o zi mai devreme, sâmbătă. O cursă de semimaraton, la care erau înscrişi peste 40.000 de alergători şi care urma să aibă loc duminică, a fost anulată, la fel ca şi ediţia din acest an a Salonului Cărţii de la Paris.

Muzeul Luvru a primit 9,6 milioane de vizitatori pe durata anului 2019. La jumătatea lunii ianuarie, muzeul parizian a fost blocat timp de o zi de echipe de grevişti care se opun proiectului de lege ce vizează reforma sistemului de pensii din Franţa. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria