Coronavirus în România/Cine e italianul care a intrat în contact cu românul contaminat din Gorj

Coronavirus în România/Cine e italianul care a intrat în contact cu românul contaminat din Gorj

Bărbatul de 71 de ani, cu reşedinţa în oraşul Cattolica (regiunea Emilia Romagna), a fost în țara noastră în perioada 18-22 februarie, unde le-a vizitat pe rudele soției sale, care este româncă, și a avut mai multe întâlniri de afaceri. El a ajuns în România pe aeroportul din Craiova, apoi a locuit în județul Gorj.

El se află în acest moment internat la spitalul din Rimini, secţia de boli infecţioase, dar starea sănătăţii lui nu este gravă. Ministerul român de Externe a transmis că a făcut demersuri, în regim de urgență, pe lângă autoritățile locale pentru obtinerea de informatii suplimentare, inclusiv cetățenia pacientului și cu privire la eventuala ședere a acestuia pe teritoriul României.

Bărbatul de 71 de ani internat cu coronavirus la Rimini este proprietarul unui bar din Valconca şi are o pasiune pentru vânătoare, scrie RiminiToday. Potrivit aceleiaşi surse, el s-a întors recent din România, unde a fost „la vânătoare”. De câteva zile, barul său este închis şi autorităţile sanitare au demarat controale printre angajaţi.

Potrivit publicaţiei „Il Resto del Carlino”, care citează surse din cadrul Regiunii Emilia – Romagna, bărbatul s-a prezentat luni la spitalul din Cattolica, la „Urgenţe”, având simptome de febră şi tuse. Acesta a declarat că s-a întors în week-end din România. Bărbatul a fost transferat la spitalul „Infermi” din Rimini, unde a fost confirmat ca pozitiv la testul cu coronavirus.

Potrivit Corriere di Bologna, bărbatul lucrează în domeniul hotelier. În prezent, autoritățile cercetează traseul epidemiologic cu privire la pacientul întors din România.

Un cetăţean italian care a fost în România împreună cu bărbatul de 71 de ani infectat cu noul virus gripal este spitalizat în Italia şi are, de asemenea, coronavirus, au anunțat autorităţile italiene, potrivit Mediafax.

A doua persoana infectată care a vizitat România este un bărbat de 51 de ani din localitatea Piandimeleto (regiunea Marche). El a fost în România alături de bărbatul în vârstă de 71 de ani din localitatea Cattolica, afirmă surse medicale citate de publicaţia Il Resto del Carlino şi de site-ul AnconaToday.it. Italianul în vârstă de 51 de ani este în carantină în propria locuinţă, iar starea sa nu este gravă.

Bărbatul de 71 de ani recent întors din România în Italia, unde a fost diagnosticat cu coronavirus.
 


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...