Coronavirus în SUA: Trump este optimist, dar experţii avertizează că greul abia urmează

Coronavirus în SUA: Trump este optimist, dar experţii avertizează că greul abia urmează

Preşedintele american Donald Trump a afişat optimism duminică seara, după ce Federal Reserve - Fed, banca centrală a SUA - a redus la zero dobânda directoare, pentru a contracara efectul epidemiei de coronavirus asupra economiei, relatează AFP.

În SUA s-au înregistrat oficial peste 3.000 de cazuri de contaminare cu coronavirus şi peste 60 de morţi în epidemia de COVID-19.

'E un virus foarte contagios, e incredibil, dar e ceva ce controlăm extraordinar', a susţinut Trump în faţa jurnaliştilor. 'Relaxaţi-vă, suntem foarte bine' şi 'o să treacă', a adăugat preşedintele într-o conferinţă de presă în care a apreciat Fed pentru că a luat în sfârşit decizia pe care el o cerea de câteva luni.

El a fost însă contrazis de experţii Casei Albe. Liderul acestora, doctorul Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase, a avertizat că 'greul abia urmează' şi că reacţia la problemă este acum decisivă.

Deborah Birx, experta care coordonează criza coronavirusului în cadrul preşedinţiei americane, a explicat că numărul de cazuri de coronavirus depistate va creşte odată cu extinderea testelor, săptămâna viitoare.

Vicepreşedintele Mike Pence a anunţat că testele pentru coronavirus sunt acum disponibile în toate cele 50 de state americane, iar 2000 de laboratoare pot procesa probele. El a reamintit că potrivit unei legi care urmează să fie adoptată luni de Congresul SUA, testele vor fi gratuite pentru toţi americanii, inclusiv pentru cei care nu au asigurare medicală. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…