Coronavirus: India a ajuns la 5,9 milioane de cazuri şi la aproape 100.000 de morţi de COVID-19

Coronavirus: India a ajuns la 5,9 milioane de cazuri şi la aproape 100.000 de morţi de COVID-19

India a înregistrat duminică 88.600 noi contagieri şi a atins în total 5,9 milioane de cazuri de coronavirus, devenind a doua ţară cea mai afectată din lume după SUA, relatează EFE.

Numărul deceselor de COVID-19 în această ţară de 1,35 miliarde de locuitori a ajuns la 94.503, dintre care 1.124 de decese s-u înregistrat în ultimele ore, potrivit Ministerului Sănătăţii indian.

Numărul noilor infecţii a crescut din nou în India după ce în ultimele zile s-a remarcat o tendinţă de scădere.

La începutul acestei săptămâni în India s-au înregistrat 75.083 de cazuri, faţă de recordul mondial de 97.570 de contagieri raportate într-o singură zi în această ţară în urmă cu două săptămâni.

Potrivit datelor oficiale, trei sferturi dintre contagierile zilnice se concentrează în zece state, în frunte cu statul occidental Maharashtra.

Acest stat, având drept capitală Mumbay, însumează 1,3 milioane de infectări cu noul coronavirus.

Dacă la începutul lunii iunie peste jumătate dintre noile cazuri din acest stat se concentrau la Mumbay, însă miercurea trecută zonele rurale din Maharashtra au concentrat peste 80 % din noile contagieri.

Infectările cu COVID-19 s-au răspândit rapid de la începutul lunii iunie, după ce guvernul a început să relaxeze măsurile de izolare pe care le-a impus pentru a reporni activitatea economică.

India, ţară cu 1,35 miliarde de locuitori, a raportat de asemenea cel mai mare număr de persoane vindecate, care se situează în prezent la circa 80 la sută. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski