Coronavirus: India a aprobat utilizarea de urgenţă a vaccinului anti-COVID-19 de la Johnson &Johnson

Coronavirus: India a aprobat utilizarea de urgenţă a vaccinului anti-COVID-19 de la Johnson &Johnson

India a aprobat utilizarea de urgenţă a vaccinului anti-COVID-19 cu doză unică de la Johnson &Johnson pentru a-şi accelera campania de vaccinare, temându-se de un nou val de infecţii, informează AFP.

Ministrul Sănătăţii, Mansukh Mandaviya, a declarat că măsura va consolida lupta împotriva coronavirusului în India, unde cel puţin 200.000 de persoane au murit în timpul unui val brutal al pandemiei, care a durat două luni, până la jumătatea lunii iunie.

"India îşi extinde oferta de vaccinuri! Vaccinul anti-COVID-19 cu doză unică de la Johnson&Johnson este aprobat pentru utilizare de urgenţă în India", a precizat ministrul pe Twitter.

Nicio indicaţie nu a fost însă furnizată cu privire la data când dozele de vaccin vor fi livrate în India.

Ţara, cu o populaţie de 1,3 miliarde de locuitori, a administrat până în prezent 500 de milioane de doze de vaccin, însă doar 8% din populaţie a primit două doze.

India rămâne a doua ţară cea mai afectată de pandemie după Statele Unite, cu peste 32 de milioane de cazuri confirmate şi 427.000 de decese. Cu toate acestea, în lipsa rapoartelor despre toate cazurile de COVID-19, experţii consideră că în realitate cifrele sunt cu mult mai mari.

Aceşti experţi au avertizat, de asemenea, cu privire la pericolele unui ritm lent de vaccinare care vulnerabilizează India în faţa unui nou val de infecţii.

Numărul de cazuri noi şi de decese a început să crească din nou în ultimele două săptămâni.AGERPRES/ (AS - editor: Ana Alecu, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți ce făceau soldații ucraineni cu 8 luni înainte ca Rusia să invadeze Ucraina

2 Dezvăluiri de ultimă oră! / „Pâmânt în schimbul păcii” / Șeful CIA a negociat în secret pacea cu Ucraina și Rusia, luna trecută

3 „Aș putea să-i trimit lui Putin o scrisoare prin care să-i promit niște poze nud dacă s-ar retrage din Ucraina. Dacă ar opri războiul, aș face asta”

4 Foarte interesante amănunte...

5 „Marea ofensivă rusă se va încheia până în aprilie și nu va avea succes”