Coronavirus: India a aprobat vaccinul AstraZeneca împotriva COVID-19

Coronavirus: India a aprobat vaccinul AstraZeneca împotriva COVID-19

India a aprobat vaccinul COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca şi universitatea Oxfod, deschizând drumul pentru o uriaşă campanie de imunizare în a doua cea mai mare ţară din lume, relatează sâmbătă Reuters.

Ministrul informaţiei Prakash Javadekar a declarat sâmbătă presei că vaccinul a fost aprobat de vineri, confirmând ceea ce au declarat Reuters surse apropiate dosarului.

Este primul vaccin împotriva COVID-19 care a fost aprobat pentru utilizare de urgenţă de către India, care are cele mai multe cazuri de infectare după SUA.

Javadekar a spus că cel puţin alte trei vaccinuri aşteaptă la rând pentru a fi aprobate. "India este poate singura ţară în care cel puţin patru vaccinuri se pregătesc", a spus el.

"Unul a fost aprobat ieri (vineri - n.r.) pentru utilizare de urgenţă, este vorba de COVISHIELD, al Serum", a spus ministrul, referindu-se la faptul că vaccinul este produs local de Institutul Serum din India (SII).

India a raportat peste 10 milioane de cazuri de COVID-19, deşi rata sa de infectare a scăzut semnificativ de la vârful de contagieri de la mijlocul lui septembrie.

India speră să vaccineze împotriva COVID-19 300 de milioane din populaţia sa de 1,35 miliarde în primele şase până la opt luni din 2021.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Vipera ţine cu dinţii de Reghecampf

2 Așa o fi?

3 Alcov bucureștean cu o bombă sexuală / Un milionar căsătorit a combinat-o pe fiica partenerului de afaceri

4 O femeie l-a surprins pe soț în timp ce „servea un oral” de la o minoră / Ce a urmat s-a transformat în coșmar

5 VIDEO De văzut!