Coronavirus: India a raportat 34.703 de infectări, cel mai scăzut bilanţ după aproape patru luni

Coronavirus: India a raportat 34.703 de infectări, cel mai scăzut bilanţ după aproape patru luni

India a raportat marţi 34.703 de cazuri noi de COVID-19 diagnosticate în ultimele 24 de ore, reprezentând cel mai scăzut bilanţ zilnic din ultimele 111 zile, în contextul în care cel de-al doilea val al pandemiei de coronavirus înregistrează o evoluţie descendentă în această ţară, informează DPA.

Numărul total al cazurilor de coronavirus a ajuns la 30,6 milioane în India, care ocupă locul al doilea pe plan mondial din acest punct de vedere, după Statele Unite.

Numărul infectărilor zilnice se află la cel mai scăzut nivel după data de 17 martie, când India a raportat 35.871 de cazuri, potrivit Ministerului Sănătăţii din această ţară şi datelor publicate pe site-ul Universităţii Johns Hopkins.

Cifrele anunţate marţi reprezintă o scădere considerabilă în raport cu perioada de vârf a celui de-al doilea val al pandemiei, înregistrată în luna mai, când India raporta peste 400.000 de infectări în fiecare zi.

Tot marţi, autorităţile indiene au raportat şi 553 de decese asociate COVID-19 în ultimele 24 de ore, în scădere faţă de cele 773 de decese raportate în ziua precedentă.

Rata zilnică de pozitivare din India - care indică numărul de persoane testate pozitiv la 100 de teste efectuate - a fost de 2,11%, rămânând sub pragul de 3% pentru a 15-a zi consecutivă, a precizat Ministerul Sănătăţii din această ţară.

Cu o rată de pozitivare de 62%, câteva districte din statele federale aflate în nord-estul Indiei au devenit un nou motiv de îngrijorare în lupta împotriva pandemiei, a raportat postul NDTV.

Principala provocare cu care se confruntă India în prezent este vaccinarea populaţiei sale de 1,3 miliarde de locuitori, în contextul ameninţării reprezentate de o posibilă apariţie a celui de-al treilea val al pandemiei.

Autorităţile indiene realizează aproximativ 4 milioane de vaccinări în fiecare zi, mai puţin decât cele 8,6 milioane de vaccinări zilnice necesare pentru a inocula 60% din totalul populaţiei adulte din India până în luna decembrie, a raportat NDTV.

Până în prezent, doar 5% din populaţia Indiei a fost vaccinată cu schemă completă împotriva maladiei COVID-19. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...