Coronavirus: India a raportat cea mai mare creştere a numărului zilnic de infectări

Coronavirus: India a raportat cea mai mare creştere a numărului zilnic de infectări

Numărul zilnic al cazurilor de COVID-19 raportate în India a atins nivelul record de 75.760 în ultimele 24 de ore, iar bilanţul total al persoanelor infectate a depăşit pragul de 3,3 milioane, a anunţat joi Ministerul Sănătăţii din această ţară, citat de DPA.

India este depăşită de Statele Unite şi de Brazilia în clasamentul mondial realizat în funcţie de numărul total de cazuri confirmate, însă a raportat mai multe infecţii zilnice decât aceste două ţări în cea mai mare parte a lunii august.

Bilanţul deceselor a ajuns în India la 60.472, în ultimele 24 de ore fiind înregistrate 1.023 de victime. Cu toate acestea, Ministerul indian al Sănătăţii afirmă că rata mortalităţii a rămas mai mică decât în multe alte state, stabilizându-se la 1,8%, iar rata de vindecare a crescut la peste 76%.

Maharashtra, un stat din vestul Indiei - în care se află şi capitala sa, Mumbai -, este cel mai grav afectat de epidemia de COVID-19 şi este urmat de trei state din sudul ţării: Tamil Nadu, Andhra Pradesh şi Karnataka.

India a raportat între 60.000 şi 70.000 de cazuri noi în fiecare zi de la începutul lunii august, iar cifra record anunţată joi este atribuită unor creşteri ale infectărilor din mai multe state, inclusiv în Kerala şi Uttar Pradesh.

Populaţia Indiei - de 1,3 miliarde de locuitori - este mult mai mare decât cea a Statelor Unite şi a Braziliei, iar experţii în domeniu au spus că nu ar fi surprinşi dacă numărul zilnic de infectări de peste 70.000 va continua să se menţină sau chiar să crească în perioada următoare.

"Numărul pacienţilor vindecaţi în India îl depăşeşte astăzi pe cel al cazurilor active de 3,5 ori", a precizat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat.

Eforturile coordonate depuse de statele şi guvernele federale indiene în privinţa detectării rapide printr-o campanie agresivă de testare a populaţiei şi o administrare eficientă a internărilor şi a cazurilor spitalizate au avut rezultate pozitive şi au determinat "o scădere continuă a ratei de deces". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...