Coronavirus: India suspendă vizele turistice şi plasează în carantină persoanelor venite din şapte ţări

Coronavirus: India suspendă vizele turistice şi plasează în carantină persoanelor venite din şapte ţări

India a suspendat până la data de 15 aprilie acordarea oricăror vize turistice şi a decis să plaseze în carantină călătorii veniţi din şapte ţări afectate de coronavirus, a anunţat guvernul de la New Delhi, transmite AFP.

'Toţi călătorii veniţi din sau care au vizitat China, Italia, Iran, Coreea de Sud, Franţa, Spania şi Germania după 15 februarie vor fi plasaţi la sosire în carantină pentru cel puţin 14 zile', a transmis miercuri guvernul într-un comunicat.

Acesta precizează că vizele diplomatice şi cele acordate angajaţilor organizaţiilor internaţionale nu sunt vizate de această măsură, care afectează însă şi programul de exceptare de vize pentru indienii care trăiesc în afara ţării (Overseas Citizenship of India, OCI).

India a recenzat până acum doar 60 de cazuri de infectare cu Covid-19, dar bilanţul s-a dublat în ultimele patru zile.

Se pare că majoritatea persoanelor infectate au venit din ţările cele mai afectate de pandemie, din Europa sau Orientul Mijlociu.

În acelaşi comunicat, guvernul îi 'atenţionează în mod ferm' pe cetăţenii indieni să evite orice deplasare neesenţială în străinătate, avertizându-i că, 'la revenire, ar putea fi supuşi unei carantine de 14 zile'.

Totodată, la frontierele terestre, traficul 'va fi restricţionat la puncte de control desemnate şi echipate cu mijloace de control eficace'.

Biroul pentru Imigraţie a mai precizat că vizele acordate deja cetăţenilor francezi, germani şi spanioli care nu au intrat încă pe teritoriul Indiei au fost de asemenea suspendate cu efect imediat.

Totodată, vizele acordate cetăţenilor chinezi înainte de 5 februarie rămân suspendate.

Turiştii aflaţi acum în India nu intră sub incidenţa deciziei.

Miercuri, compania Air India a anunţat suspendarea temporară a curselor spre Roma, Milano şi Seul.

Numărul cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 a crescut joi în India la 73, faţă de 60 în ziua anterioară, potrivit Ministerului Sănătăţii, citat de Xinhua. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

3 Nu are noroc în dragoste și a ieșit cu 6 bărbați în 7 luni ca să-și găsească „jumătatea”

4 VIDEO „Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”

5 Știați cine sunt persoanele care inspectează Sfântul Mormânt încă din Vinerea Mare, înainte de miracolul Luminii Sfinte?