Coronavirus: Indicatorul de răspândire a virusului în Italia, în creştere pentru a doua săptămână consecutiv

Coronavirus: Indicatorul de răspândire a virusului în Italia, în creştere pentru a doua săptămână consecutiv

Coronavirusul a câştigat din nou teren în Italia, unde un indicator cheie al pandemiei s-a înrăutăţit pentru a doua săptămână consecutiv, au anunţat joi autorităţile sanitare, relatează DPA.

Valoarea ratei de reproducere (R), care indică rapiditatea cu care se răspândeşte virusul, a crescut la 0,9, de la 0,86, respectiv 0,82 în ultimele două săptămâni, a declarat într-un comunicat Giovanni Rezza, înalt oficial în Ministerul Sănătăţii.

Italia a reuşit să reducă răspândirea noilor infecţii odată cu adoptarea restricţiilor diferenţiate pe regiuni, la începutul lunii noiembrie, însă efectele acestora se menţin la un platou.

Rezza a precizat că ţara a înregistrat 330 de cazuri de virus la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile, în scădere faţă de 375 săptămâna trecută, numind-o "o reducere minimă". În mod ideal, cazurile ar trebui să fie sub 50 la 100.000 de locuitori, a precizat el.

Foto: (c) ALESSANDRO DI MARCO / EPA


"Toate acestea înseamnă că trebuie să menţinem garda sus, precum şi restricţiile care au fost luate", a remarcat Rezza.

Ziua de joi marchează debutul măsurilor speciale de restricţionare a deplasărilor în perioada sărbătorilor de sfârşit de an, în timpul cărora italienii vor fi în mare parte izolaţi în case.

Guvernul a permis, însă, locuitorilor să primească maximum două persoane în casele lor, dar şi copii cu vârste sub 14 ani, putând avea astfel loc reuniuni de familie în cadru restrâns la masa de Crăciun.

Italia este una dintre ţările cele mai afectate de coronavirus. Cu o populaţie de 60 de milioane, statul a înregistrat până în prezent în jur de 70.400 de decese asociate COVID-19, mai mult decât orice altă ţară din Europa. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”