Coronavirus: Indonezia declară stare de urgenţă de sănătate publică şi eliberează 30.000 de deţinuţi

Coronavirus: Indonezia declară stare de urgenţă de sănătate publică şi eliberează 30.000 de deţinuţi

Preşedintele indonezian Joko Widodo a declarat marţi stare de urgenţă naţională de sănătate publică din cauza pandemiei COVID-19 şi a anunţat măsuri de ajutorare a persoanelor cu venituri reduse, transmite Reuters.

Printre măsurile respective figurează extinderea ajutoarelor sociale, furnizarea de alimente pentru categoriile defavorizate şi acordarea de discounturi la preţul energiei electrice.

De asemenea, autorităţile de la Jakarta au anunţat că vor fi eliberaţi 30.000 de deţinuţi pentru a evita propagarea virusului SARS-CoV-2 în penitenciarele suprapopulate din Indonezia.

Un document emis de Ministerul Justiţiei şi Drepturilor Omului şi consultat de Reuters indică faptul că deţinuţii care au executat jumătate din durata pedepsei cu închisoarea vor fi eligibili pentru eliberarea condiţionată.

Bambang Wiyono, purtător de cuvânt ministerului citat, a precizat că aproximativ 30.000 de deţinuţi sunt vizaţi de această măsură.

Până în prezent, Indonezia a raportat 1.414 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 122 de decese, însă mai mulţi experţi cred că lipsa testării ascunde amploarea situaţiei reale.

Datele oficiale arată că în închisorile indoneziene se află 270.386 de deţinuţi, cu mai mult decât dublul capacităţii penitenciarelor. În multe dintre acestea condiţiile de igienă sunt precare, ceea ce face ca deţinuţii să fie şi mai vulnerabili noul coronavirus. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…