Coronavirus: Insula Bali a primit primii turişti străini după anularea carantinei obligatorii (GALERIE FOTO)

Coronavirus: Insula Bali a primit primii turişti străini după anularea carantinei obligatorii (GALERIE FOTO)

Insula indoneziană Bali a primit luni primii săi turişti străini după relaxarea măsurilor anti-COVID-19, care nu mai prevăd plasarea obligatorie în carantină la sosire, în cadrul unei acţiuni mai ample de eliminare a restricţiilor antiepidemice în această ţară din Sud-Estul Asiei după scăderea numărului de infectări, informează Reuters.


Foto: (c) MADE NAGI/EPA


Cunoscută pentru templele, cascadele, plajele potrivite pentru surfing şi cluburile sale de noapte, insula Bali a atras 6,2 milioane de turişti străini în 2019, anul care a precedat declanşarea pandemiei de COVID-19. De atunci, doar un număr foarte mic de vizitatori au revenit pe insula indoneziană după ce autorităţile din Bali au deschis graniţele pentru turiştii străini în octombrie 2021, descurajaţi de obligativitatea privind plasarea lor în carantină la sosire şi de alte restricţii antiepidemice.


Foto: (c) MADE NAGI/EPA


În virtutea dispoziţiilor adoptate în cadrul unui program-pilot, turiştii vaccinaţi cu schemă completă împotriva noului coronavirus pot de acum să evite carantina obligatorie de trei zile, dar vor trebui totuşi să rămână pe insula indoneziană cel puţin patru zile.

"Cred că este o măsură bună pentru insulă", a declarat Jesse Rayman, un turist olandez de 22 de ani care a sosit luni pe aeroportul din Bali. "Sper că toată lumea va putea să călătorească în siguranţă în viitor şi că noul coronavirus nu va mai fi o problemă aşa de mare", a adăugat el.


Foto: (c) MADE NAGI/EPA


Întrucât turismul reprezintă până la 50% din economia din Bali, directorii multor companii de pe insula indoneziană aşteptau cu disperare revenirea turiştilor, mai ales că ţările învecinate au adoptat mult mai repede astfel de măsuri.

Thailanda şi Filipine au implementat deja programe similare bazate pe anularea obligativităţii privind plasarea în carantină a turiştilor străini.


Foto: (c) MADE NAGI/EPA


Luhut Pandjaitan, ministrul indonezian care coordonează campania de combatere a pandemiei de COVID-19 în insulele Java şi Bali, a declarat luni într-o conferinţă de presă că dacă programul din Bali va funcţiona adecvat, atunci toţi vizitatorii străini care vor veni în Indonezia nu vor mai fi obligaţi să intre în carantină începând de la 1 aprilie sau chiar mai devreme de această dată. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina