Coronavirus: Interdicţia de intrare în Statele Unite, extinsă la Regatul Unit şi Irlanda (Trump)

Coronavirus: Interdicţia de intrare în Statele Unite, extinsă la Regatul Unit şi Irlanda (Trump)

Donald Trump a anunţat sâmbătă extinderea la Regatul Unit şi Irlanda a interdicţiei de intrare în Statele Unite deja în vigoare pentru cetăţenii care au călătorit recent în ţările europene din spaţiul Schengen, relatează AFP.

Preşedintele american a confirmat într-o conferinţă de presă că această măsură va afecta în curând şi aceste două ţări.

''Suspendăm toate călătoriile din Regatul Unit şi Irlanda. Această măsură va intra în vigoare luni, la miezul nopţii'', ora Washingtonului, marţi la 04:00 GMT, a precizat vicepreşedintele american Mike Pence.

''Americanii din Regatul Unit şi Irlanda pot veni acasă'', precum şi ''rezidenţii permanenţi'' din Statele Unite care se află în aceste două ţări, a menţionat el. Cu toate acestea, ei vor trebui să tranziteze un număr limitat de aeroporturi unde vor fi supuşi unor controale.

Preşedintele Trump a provocat o surpriză anunţând miercuri suspendarea pentru 30 de zile a intrării pe teritoriul Statelor Unite a cetăţenilor străini care au stat în ultimele 14 zile în 26 de ţări europene. Interdicţia a intrat în vigoare sâmbătă la ora 03:59 GMT.

Această măsură, puternic criticată de Uniunea Europeană, a provocat şi o altă controversă deoarece nu viza iniţial Regatul Unit, chiar dacă epidemia de coronavirus începe să se răspândească rapid în această ţară. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Simple zvonuri?

2 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

3 VIDEO Voi vedeți ce se întâmplă pe Autostrada A1 Sibiu - Pitești?

4 Scrisoarea asta nu poate fi adevărată! / Ce le-a scris judecătorilor o moldoveancă despre plăcerea sexului desco…

5 VIDEO Sex mistic în temple, dansuri în pielea goală şi spirale yoga