Coronavirus: ''Inutilă'' amânarea primarelor prezidenţiale, afirmă Trump

Coronavirus: ''Inutilă'' amânarea primarelor prezidenţiale, afirmă Trump

Preşedintele american, Donald Trump, a apreciat luni ca "inutilă" amânarea primarelor prezidenţiale din cauza coronavirusului, la scurt timp după ce guvernatorul de Ohio a recomandat amânarea votului prevăzut marţi în acest stat lovit de pandemie, relatează AFP.

"Las în grija statelor să decidă asta. Este un lucru important să amâni nişte alegeri (...), dar cred că amânarea lor este inutilă", a declarat Donald Trump de la Casa Albă.

Mai devreme, guvernatorul republican de Ohio, Mike DeWine, anunţase că a recomandat amânarea primarelor prevăzute marţi în statul său "până la 2 iunie 2020".

Deoarece nu are puterea de a amâna unilateral scrutinul, "un recurs în justiţie va fi prezentat pentru amânarea" alegerilor, a scris el pe Twitter.

Până la acea dată, alegătorii "vor avea dreptul în continuare să solicite buletinul de vot prin procură", a precizat Mike DeWine.

Autorităţile din patru state care trebuie să voteze marţi, Arizona, Florida, Illinois şi Ohio, declaraseră că menţin data scrutinului chiar dacă alte primare, organizate mai târziu în martie ori în aprilie, au fost amânate.

Numărul cazurilor confirmate de coronavirus în Statele Unite a depăşit luni pragul de 4.200, dintre care 74 de morţi.

Mitinguri anulate, dezbateri fără public: pandemia afectează campania prezidenţială din Statele Unite.

Democraţii trebuie să aleagă candidatul care îl va înfrunta pe Donald Trump în noiembrie, în timp ce acesta din urmă este sigur că va câştiga primarele republicane.

Fostul vicepreşedinte Joe Biden este marele favorit în curs pentru învestitura democraţilor, devansându-l pe senatorul independent Bernie Sanders.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

5 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?