Coronavirus: ''Inutilă'' amânarea primarelor prezidenţiale, afirmă Trump

Coronavirus: ''Inutilă'' amânarea primarelor prezidenţiale, afirmă Trump

Preşedintele american, Donald Trump, a apreciat luni ca "inutilă" amânarea primarelor prezidenţiale din cauza coronavirusului, la scurt timp după ce guvernatorul de Ohio a recomandat amânarea votului prevăzut marţi în acest stat lovit de pandemie, relatează AFP.

"Las în grija statelor să decidă asta. Este un lucru important să amâni nişte alegeri (...), dar cred că amânarea lor este inutilă", a declarat Donald Trump de la Casa Albă.

Mai devreme, guvernatorul republican de Ohio, Mike DeWine, anunţase că a recomandat amânarea primarelor prevăzute marţi în statul său "până la 2 iunie 2020".

Deoarece nu are puterea de a amâna unilateral scrutinul, "un recurs în justiţie va fi prezentat pentru amânarea" alegerilor, a scris el pe Twitter.

Până la acea dată, alegătorii "vor avea dreptul în continuare să solicite buletinul de vot prin procură", a precizat Mike DeWine.

Autorităţile din patru state care trebuie să voteze marţi, Arizona, Florida, Illinois şi Ohio, declaraseră că menţin data scrutinului chiar dacă alte primare, organizate mai târziu în martie ori în aprilie, au fost amânate.

Numărul cazurilor confirmate de coronavirus în Statele Unite a depăşit luni pragul de 4.200, dintre care 74 de morţi.

Mitinguri anulate, dezbateri fără public: pandemia afectează campania prezidenţială din Statele Unite.

Democraţii trebuie să aleagă candidatul care îl va înfrunta pe Donald Trump în noiembrie, în timp ce acesta din urmă este sigur că va câştiga primarele republicane.

Fostul vicepreşedinte Joe Biden este marele favorit în curs pentru învestitura democraţilor, devansându-l pe senatorul independent Bernie Sanders.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

2 VIDEO Priviți, soldații ucraineni folosesc obuzierele italiene FH70, dar trag cu muniție produsă în Finlanda!

3 ULTIMA ORĂ E disperare mare! / Rusia scoate din depozitele armatei și prima generaţie a lui T-80!

4 VIDEO „Nu mai are fiere, splină, o parte din ficat, coastele i-au pătruns în plămâni” / Patru polițiști de la SAS, reținuți după ce au bătut un bărbat c…

5 Hopa! Soldații ruși și-au creat pe Telegram o „scorbură” pe care Kremlinul nu o poate controla