Coronavirus: Iranul a depăşit pragul de 180.000 de cazuri confirmate

Coronavirus: Iranul a depăşit pragul de 180.000 de cazuri confirmate

Peste 180.000 de persoane au fost testate pozitiv cu coronavirus în Iran de la anunţarea primelor cazuri în februarie, a transmis joi Ministerul Sănătăţii, potrivit AFP.

Înainte de anunţarea noului bilanţ zilnic, preşedintele Hassan Rouhani a făcut apel la populaţie să respecte îndemnurile sanitare care urmăresc încetinirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

"Dacă toată lumea urmează cu exactitate recomandările, întreaga activitate economică s-ar putea relua", a dat asigurări Rouhani, într-un discurs difuzat la televiziunea de stat.

"Avansăm lent, etapă cu etapă, deoarece nu vrem ca populaţia să considere că perioada coronavirusului a trecut", a adăugat el.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului Sănătăţii, Sima Sadat Lari, a anunţat joi 2.238 de noi infectări cu coronavirus în ultimele 24 de ore, ceea ce ridică la 180.156 numărul total al cazurilor confirmate de contaminare în Iran.

Ea a anunţat de asemenea 78 de decese suplimentare de miercuri până noi, numărul total al morţilor înregistrat de autorităţi ajungând la 8.584.

Din aprilie, autorităţile au ridicat treptat restricţiile care au fost impuse pentru a lupta împotriva răspândirii epidemiei.

Deşi între timp s-a înregistrat o creştere o numărului de cazuri, guvernul a negat totuşi apariţia unui al doilea val al bolii, afirmând că tendinţa de înmulţire a cazurilor este rezultatul unei intensificări a testării.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...