Coronavirus: Irlanda anulează pentru a doua oară parada de Sf. Patrick la Dublin

Coronavirus: Irlanda anulează pentru a doua oară parada de Sf. Patrick la Dublin

Parada de Sf. Patrick, ocrotitorul Irlandei, a fost anulată pentru a doua oară consecutiv la Dublin, din cauza restricţiilor impuse pentru limitarea epidemiei de coronavirus, transmite miercuri AFP.

Evenimentul sărbătorit tradiţional în 17 martie va fi marcat online, din 12 în 17 martie, prin festivităţi care vor fi transmise pe un canal de televiziune prin internet accesibil pe site-ul festivalului, www.stpatrickfestival.ie, au precizat organizatorii într-un comunicat.

În 2019, la festivalul din capitala Irlandei au participat 500.000 de oameni, din care aproximativ 100.000 de turişti, estima atunci presa locală.

În 2020, festivităţile au fost anulate în toată ţara, cu o săptămână înainte de sărbătoarea când puburile sunt de obicei luate cu asalt; era începutul celui de-al doilea val al epidemiei de coronavirus şi se înregistraseră doar 24 de cazuri.

Acum, Irlanda se confruntă cu un "tsunami", apreciază premierul Micheal Martin: 176.839 de cazuri şi 2.708 decese consemnate oficial, la o populaţie de cinci milioane. Din ianuarie, circulaţia a fost din nou interzisă timp de cel puţin o lună. Media pe şapte zile a ratei de incidenţă a contaminărilor cu coronavirus a fost recent printre cele mai ridicate din lume.

AFP reaminteşte că paradele de Sf. Patrick au mai fost anulate în Irlanda şi în 2011, când s-a produs o epidemie de febră aftoasă.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina