Coronavirus: Irlanda anunţă că va sacrifica toate nurcile din crescătoriile sale, de teama unei mutaţii

Coronavirus: Irlanda anunţă că va sacrifica toate nurcile din crescătoriile sale, de teama unei mutaţii

Guvernul irlandez a anunţat joi că intenţionează să sacrifice nurcile din crescătoriile de pe teritoriul ţării, de teamă că acestea ar putea fi purtătoare ale unei mutaţii transmisibile la om a noului tip de coronavirus, detectată în Danemarca la micile mamifere crescute pentru blana lor, informează AFP.

Potrivit Ministerului Sănătăţii irlandez, "continuarea creşterii de nurci constituie un risc continuu de emergenţă a unor variante suplimentare" ale virusului, a subliniat un purtător de cuvânt al Ministerului Agriculturii într-un comunicat, chiar dacă niciun caz pozitiv nu a fost până acum detectat printre aceste animale în Irlanda. Ministerul Sănătăţii recomandă ca "nurcile de crescătorie din Irlanda să fie sacrificate pentru a reduce sau elimina riscul", informează comunicatul.

Potrivit mass-media irlandeze, în Irlanda există trei crescătorii de nurci, însumând 100.000 de astfel de mamifere.

Ministerul Agriculturii irlandez a anunţat că se află în strâns contact cu crescătorii de nurci, "pentru a examina următoarele etape".

La începutul lui noiembrie, Danemarca, primul exportator mondial, a ordonat eliminarea tuturor nurcilor sale - între 15 şi 17 milioane de capete - în urma descoperirii la aceste mamifere a unei mutaţii a noului tip de coronavirus transmisibilă la om, mutaţie ce ar putea, potrivit autorităţilor acestei ţări, să compromită eficacitatea unui viitor vaccin.

Joi, Ministerul Sănătăţii danez a estimat că această mutaţie a virusului "a fost foarte probabil eliminată". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”