Coronavirus: Israel a depăşit 3.000 de decese de COVID-19, fără să stabilizeze curba infecţiilor

Coronavirus: Israel a depăşit 3.000 de decese de COVID-19, fără să stabilizeze curba infecţiilor

Israel, o ţară cu 9 milioane de locuitori, a depăşit luni 3.000 de decese de COVID-19 şi continuă să nu poată să stabilizeze curba infectărilor, înregistrând peste 1.700 de contagieri zilnice, relatează EFE.

Ministerul Sănătăţii a informat luni despre 1.720 de cazuri în ultimele 24 de ore şi a 3.003 decese de la începutul pandemiei în martie.

Numărul total al cazurilor se apropie de 360.000, cu peste 17.000 de cazuri active în prezent.

În spital sunt internate 383 de persoane, dintre care aproape o sută sunt conectate la aparate.

Autorităţile au avertizat asupra posibilităţii unui al treilea val al pandemiei şi a unei noi perioade de izolare la nivel naţional.

Între timp, Israelul se pregăteşte iminent de o campanie masivă de vaccinare, după ce primele doze ale vaccinului dezvoltat de Pfizer au ajuns deja în ţară. Administrarea vaccinului ar putea începe săptămâna aceasta, cu peste 82.000 de persoane vaccinate zilnic.

Paşapoarte verzi pentru cei vaccinaţi

Ministerul Sănătăţii a informat că va înmâna celor vaccinaţi "un paşaport verde" care le va permite să nu se supună interdicţiilor în vigoare în prezent.

Se estimează posibilitatea ca aceste persoane să aibă acces la activităţi şi evenimente interzise pentru cei care nu sunt vaccinaţi, cum ar fi accesul în sălile de teatru, cinema sau în restaurante, sau scutirea de la testele de COVID-19 pentru cei care călătoresc.

În acest fel, Ministerul Sănătăţii încearcă să impulsioneze vaccinarea în rândul populaţiei şi să învingă reticenţele prezente în rândul multora dintre cei care se tem că vaccinurile anti COVID-19 nu sunt încă sigure.

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a anunţat că va fi primul care se vaccinează, pentru a-i încuraja astfel pe cetăţeni să-i urmeze exemplul. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Momentul în care Putin va ordona invadarea Ucrainei / Indiciile oferite de experți militari

2 București, duminică seara...

3 Așa o fi?

4 Dihonie în PSD din cauza grevei de la STB! / Ciolacu a strâns-o de „amigdale” pe Firea să-l demisioneze pe ăla d…

5 Ce este „Mertvaya Ruka” sau „Mâna Moartă”, Mașinăria Apocalipsei a Rusiei