Coronavirus: Israel se apropie de limita de contagieri pentru a impune noi restricţii

Coronavirus: Israel se apropie de limita de contagieri pentru a impune noi restricţii

Israel, o ţară cu mai puţin de 9 milioane de locuitori, a depăşit marţi 2.000 de noi contagieri într-o singură zi şi se apropie vertiginos de pragul de 2.500, fixat de guvern pentru a impune noi restricţii, relatează EFE.

Ministerul Sănătăţii a informat marţi despre 2.279 noi cazuri în ultimele 24 de ore, cea mai ridicată cifră din ultimele două luni şi care, deşi se explică prin numărul mare de teste efectuate (peste 70.000 faţă de între 50-60.000 în mod obişnuit), trage semnalul de alarmă în faţa unui al treilea val de coronavirus.

Situaţia din spitale este sub control, cu 344 de pacienţi în stare gravă, dar sub limita de 500 stabilită de serviciile sanitare, dintre care 130 primesc respiraţie asistată.

Luni a fost depăşită cifra de 3.000 de decese, foarte scăzută comparativ cu alte ţări, dar progresia contagierilor preocupă autorităţile. Numărul total al cazurilor a depăşit 360.000, dintre care peste 18.000 sunt active.

Deşi autorităţile nu vorbesc de un al treilea lockdown în faţa acestor cifre, dacă se va atinge limita de 2.500 de cazuri prevede să impună "restricţionări întărite", despre care nu au fost date detalii.

Guvernul prevede, de asemenea, lansarea campaniei de vaccinare din 27 decembrie, însă Ministerul Sănătăţii doreşte să o devanseze pentru miercuri 23 decembrie.

Serviciile sanitare au asigurat însă că nu pot începe vaccinarea, până când nu vor primi garanţii în scris din partea statului privind eventualele efecte adverse ale vaccinurilor, care le vor scuti de responsabilitate.

Israel dispune în prezent de peste 300.000 doze de vaccin de la Pfizer şi aşteaptă să primească alte 4 milioane până la sfârşitul anului. Se estimează că vor putea fi administrate între 60.000 şi 80.000 de doze zilnice de vaccin.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

2 Așa arată „câmpul de luptă” după cheful de la ziua liderului AUR, Eugen Simion! Tot așa ar lăsa și țara dacă v…

3 CULISE Cum arată schema viitoarei conduceri PNL. Dacă va câștiga Cîțu

4 Așa o fi?

5 „Era ca un card de credit viu” / O adolescentă din România, salvată din ghearele unor animale care o vindeau în …