Coronavirus: Israelul înregistrează un nou record de contaminări cu COVID-19

Coronavirus: Israelul înregistrează un nou record de contaminări cu COVID-19

Israelul a anunţat miercuri că a înregistrat aproape 12.000 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, un nou record de contaminări de la începutul pandemiei, relatează AFP.

Potrivit datelor Ministerului Sănătăţii, au fost identificate 11.978 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, depăşind ultima cifră record de 11.344 de infectări, înregistrată pe 2 septembrie 2021.

În total, aproximativ 60.000 de persoane au fost testate pozitiv la coronavirus în Israel, însă doar 125 sunt în stare gravă, a precizat ministerul.

În ţara cu 9,4 milioane de locuitori, aproape 4,3 milioane de persoane au primit o doză rapel, iar autorităţile sanitare au început să administreze o a patra doză de vaccin pentru persoanele imunodeprimate.

Premierul Naftali Bennett a declarat marţi că numărul cazurilor de contaminare este în creştere, estimând că ţara sa va înregistra "zeci de mii de cazuri noi în zilele următoare".

"Vestea bună este că vaccinurile funcţionează", a declarat el, în timpul unei vizite la un spital din centrul Israelului. "Orice persoană vaccinată care poartă mască este puţin probabil să fie grav bolnavă", a mai spus el.

În total, 1,4 milioane de contaminări au fost identificate de la începutul pandemiei în Israel, între care 8.247 de decese, conform cifrelor oficiale. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”