Coronavirus: Israelul interzice deplasările 'neesenţiale'

Coronavirus: Israelul interzice deplasările 'neesenţiale'

Israelul a interzis marţi deplasările 'neesenţiale' şi a suspendat transportul public nocturn, înăsprind măsurile deja stricte adoptate pentru a limita răspândirea noului coronavirus, relatează AFP.

Locuitorii nu pot ieşi din casă decât "pentru a merge să cumpere alimente şi medicamente, să consulte un medic sau să se deplaseze la locul de muncă, unde nu trebuie să existe mai multe zece persoane", a dispus Ministerul Sănătăţii, care a anunţat de asemenea suspendarea transportului public de noapte.

"Nu trebuie să ieşiţi din casă pentru a merge în parcuri, pe terenurile de joacă, la plajă, la piscină sau la bibliotecă", a precizat ministerul într-un comunicat, fără a menţiona când ar urma să intre în vigoare noile măsuri.

Întâlnirile cu apropiaţii nu sunt permise decât dacă aceştia trăiesc în acelaşi imobil, se mai arată în comunicat.

Până în prezent, 304 cazuri de persoane contaminate cu noul coronavirus au fost înregistrate în Israel, unde zeci de mii de persoane sunt în izolare la domiciliu şi unde toate locurile de petrecere a timpului liber sunt deja închise, la fel ca şcolile şi universităţile.

Străinii nu mai au voie să intre pe teritoriul Israelului, cu excepţia celor care pot dovedi că au posibilitatea să rămână în izolare şi care trebuie să urmeze o carantină de 14 zile.

Guvernul a autorizat printr-o măsură de urgenţă serviciul de securitate internă Shin Beth să colecteze date despre cetăţeni pentru a lupta împotriva răspândirii coronavirusului.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

3 ULTIMA ORĂ Prima evaluare independentă a pierderilor suferite de ruși în Ucraina!

4 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

5 Ucrainenii l-au ucis pe „comandantul Tik Tok”