Coronavirus: Israelul interzice deplasările 'neesenţiale'

Coronavirus: Israelul interzice deplasările 'neesenţiale'

Israelul a interzis marţi deplasările 'neesenţiale' şi a suspendat transportul public nocturn, înăsprind măsurile deja stricte adoptate pentru a limita răspândirea noului coronavirus, relatează AFP.

Locuitorii nu pot ieşi din casă decât "pentru a merge să cumpere alimente şi medicamente, să consulte un medic sau să se deplaseze la locul de muncă, unde nu trebuie să existe mai multe zece persoane", a dispus Ministerul Sănătăţii, care a anunţat de asemenea suspendarea transportului public de noapte.

"Nu trebuie să ieşiţi din casă pentru a merge în parcuri, pe terenurile de joacă, la plajă, la piscină sau la bibliotecă", a precizat ministerul într-un comunicat, fără a menţiona când ar urma să intre în vigoare noile măsuri.

Întâlnirile cu apropiaţii nu sunt permise decât dacă aceştia trăiesc în acelaşi imobil, se mai arată în comunicat.

Până în prezent, 304 cazuri de persoane contaminate cu noul coronavirus au fost înregistrate în Israel, unde zeci de mii de persoane sunt în izolare la domiciliu şi unde toate locurile de petrecere a timpului liber sunt deja închise, la fel ca şcolile şi universităţile.

Străinii nu mai au voie să intre pe teritoriul Israelului, cu excepţia celor care pot dovedi că au posibilitatea să rămână în izolare şi care trebuie să urmeze o carantină de 14 zile.

Guvernul a autorizat printr-o măsură de urgenţă serviciul de securitate internă Shin Beth să colecteze date despre cetăţeni pentru a lupta împotriva răspândirii coronavirusului.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cel mai prost interlop din România! / El este dobitocul arestat după ce și-a uitat pistolul în cabina de p…

2 Așa o fi?

3 Se strânge lațul / Live Science: Cercetătorii au recuperat secvențe genetice ale coronavirusului șterse în secre…

4 VIDEO Faza asta este de la Galați...

5 Teodorovici, în corzi! / OLAF investighează cum a cheltuit România miliardul de euro pentru Delta Dunării