Coronavirus: Italia înăspreşte regulile anti-COVID în taxiuri, trenuri şi autobuze

Coronavirus: Italia înăspreşte regulile anti-COVID în taxiuri, trenuri şi autobuze

Ca urmare a numărului tot mai mare de cazuri de coronavirus, Italia şi-a înăsprit măsurile de siguranţă sanitară în taxiuri, trenuri şi autobuze, relatează luni dpa.

Doar doi pasageri vor avea voie să urce pe bancheta din spate a unui taxi dacă nu sunt din aceeaşi familie, iar scaunul pasagerului va rămâne liber, potrivit unei decizii luate de Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Infrastructurii, informează luni presa italiană.

Autorităţile sanitare şi poliţia transporturilor au acum posibilitatea să oprească trenurile de pasageri, dacă există un caz suspect de COVID-19. În această situaţie, operatorul feroviar trebuie să dezinfecteze compartimentul afectat înainte ca trenul să-şi poată continua călătoria.

În plus, acolo unde este posibil, şi mai ales în staţiile importante din Roma, Milano şi Florenţa, aşa-numitul "paşaport verde" va fi verificat înainte ca pasagerii să urce în trenurile pe distanţe lungi.

Paşaportul verde oferă dovada trecerii prin boală, a vaccinării împotriva COVID-19 sau a unui test negativ.

În autobuze, uşa din faţă va fi deschisă atunci atunci când există un perete de protecţie între şofer şi pasageri. Măştile rămân obligatorii, la fel ca în trenuri şi taxiuri.

În Italia, numărul cazurilor de COVID-19 este în creştere, însă mai lent decât în alte ţări din Europa, precum Germania.

Circa 84% dintre italieni cu vârsta peste 12 ani sunt complet vaccinaţi şi aproape 87% au primit cel puţin o doză de vaccin. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria