Coronavirus: Italia justifică restricţiile de călătorie care au surprins alte ţări europene

Coronavirus: Italia justifică restricţiile de călătorie care au surprins alte ţări europene

Ministrul italian al sănătăţii, Roberto Speranţa, a justificat joi restricţiile mai severe pentru intrarea în Italia din afara Uniunii Europene, transmite dpa.

"În aceste ore, prioritatea noastră nu poate fi alta decât să continuăm să lucrăm pentru menţinerea siguranţei ţării noastre", a declarat oficialul la un congres al asociaţiei asistenţilor medicali FNOPI.

Decizii cum sunt prelungirea stării de urgenţă şi restrângerea deplasărilor internaţionale au exact acest obiectiv, a mai spus el. Scopul e de a evita creşterea semnificativă a numărului de cazuri şi de internări în spitale din cauza noilor variante de coronavirus, cum ar fi Omicron.

De joi, toţi cei care intră în Italia din alte state membre ale Uniunii Europene trebuie să prezinte un test negativ pentru coronavirus, pe lângă dovada de vaccinare sau de vindecare. Conform reglementărilor, se acceptă teste PCR făcute cu maximum 48 de ore înainte şi teste de antigeni din ultimele 24 de ore.

Măsurile au fost adoptate rapid şi i-au surprins pe oficialii de la Bruxelles. Comisia Europeană încearcă să menţină o abordare comună a pandemiei, în timp ce situaţia legată de COVID-19 evoluează.

Joi, primarul din Bologna, Matteo Lepore, a anunţat că s-au anulat festivităţile de Anul Nou în Piazza Maggiore. "Trebuie să evităm ocaziile de noi infectări", a comunicat el.

La Roma nu va mai avea loc concertul tradiţional de Anul Nou de la arena de curse Circus Maximus.

Regiunea Campania (sud), din jurul oraşului Napoli, a mers chiar mai departe: preşedintele regiunii, Vicenzo De Luca, a semnat miercuri un ordin prin care interzice consumul de mâncare şi băuturi alcoolice şi nealcoolice (cu excepţia apei) în spaţiile publice din 23 decembrie până în 1 ianuarie.

Reglementări similare pentru perioada dinaintea Crăciunului au fost adoptate şi la Milano şi Torino. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...