Coronavirus: Justiţia anulează prelungirea restricţiilor în statul american Wisconsin

Coronavirus: Justiţia anulează prelungirea restricţiilor în statul american Wisconsin

Curtea Supremă din Wisconsin a anulat miercuri, în urma unei cereri a parlamentarilor republicani, decizia administraţiei democrate a acestui stat din nordul SUA de a prelungi restricţiile introduse pentru a încetini răspândirea noului coronavirus, transmite AFP.

Republicanii, pentru care prioritatea este relansarea economiei locale, au contestat în faţa Curţii Supreme din Wisconsin prelungirea decisă de administraţia guvernatorului democrat Tony Evers.

Cu patru voturi pentru şi trei împotrivă, Curtea Supremă a considerat că măsura extinderii luată de secretarul sănătăţii Andrea Palm este ''ilegală, invalidă şi neaplicabilă''. ''Ordinul doamnei Palm de a izola toţi cetăţenii în locuinţele lor, de a interzice toate deplasările şi de a închide afacerile depăşeşte autoritatea de reglementare'' de care dispune secretarul sănătăţii, a estimat Curtea Supremă a statului Wisconsin.

Guvernatorul Tony Evers s-a arătat dezamăgit de această decizie. ''Parlamentarii republicani au convins patru membri ai Curţii Supreme să arunce în haos statul Wisconsin, punând sănătatea publică şi vieţile oamenilor în mare pericol'', a scris Evers pe Twitter.

De partea lor, republicanii, care sunt majoritari în cele două camere ale parlamentului din Wisconsin, au salutat hotărârea. ''Se permite cetăţenilor să se vadă din nou cu cei apropiaţi şi să-şi practice religia fără a se teme că încalcă o dispoziţie oficială'', au declarat parlamentarii republicani din Wisconsin într-un comunicat. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Priviți ce mută Rusia la granița cu Ucraina!

2 Americanii, semnal de forță! Priviți ce dihanie au scos din adâncuri!

3 Din culisele marilor tunuri / Cine este în spatele firmelor care importă 90% din gazul rusesc?

4 VIDEO Demonstrație de forță a MApN?

5 A comis-o! Un sfârc nărăvaș a sărit din cupa sutienului Biancăi Drăgușanu!